Kezdőlap » Elektronika » Hogyan válasszuk ki, a nekünk megfelelő telefont?

Hogyan válasszuk ki, a nekünk megfelelő telefont?

Napjaink talán leggyorsabban fejlődő szórakoztató(elektronika) iparága a mobiltelefon gyártás lehet. Számos gyártó kínál jobbnál jobb készülékeket, melyek –már néha zavaróan erőszakos- marketing kampánya behálózza a mindennapjainkat, melyek célja az eszköz felértékelése a szemünkben. De mivel mindenki erre törekszik, könnyen összezavarhatják vagy félre vezethetik a gyanútlan vásárlót. Éppen ezért, mint minden számunkra fontos dolog kiválasztásánál, itt is kellő odafigyeléssel kell eljárnunk.

Először is, sose döntsünk a reklám alapján! Értelem szerűen ott csak a pozitív tulajdonságokkal fogunk találkozni, ám egy telefon nem csak ebből áll. Minden eszközben van valami rossz, tökéletest ne is várjunk, csak megfelelőt. Természetesen nem lehet minden telefonról egyből kideríteni, hogy mik a negatív tulajdonságai, mivel azt senki nem fogja reklámozni nekünk. Éppen ezért érdemes, teszteket, fórumokat olvasgatni a kiszemelt „áldozatról”. Nyilvánvalóan ez időigényes folyamat, mely sokaknak nem fér bele az életébe, de valamit fel kell áldozni, ha az ember valami jót szeretne elérni. Mindig lesznek olyanok, akik valamilyen oknál fogva, azonnal magukénak akarják tudni az adott telefont (instant get) és még írnak is róla valamilyen fórumban, ezzel sok segítséget nyújtva másoknak.
Fontos továbbá, hogy tisztában legyünk az igényeinkkel, így a sok „paraszt vakítás” a reklámokban, nem fog tévútra terelni minket. Tudnunk kell, milyen operációs rendszert, kijelző méretet, -típust, processzort, akkumulátort, színt…stb. szeretnénk mindenképp. Persze ezek együtt állása meglehetősen ritka alkalom, ha van is ilyen általában a legutolsó dologban, az árban borul meg. Ekkor szokott kezdődni az igények lefaragása, illetve azok pontosítása, mely után az ember vagy kénytelen lesz megalkudni, vagy tovább várni. Jobbik esetben máris indul a boltba…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük