Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan válasszuk gyermekorvost?

Hogyan válasszuk gyermekorvost?

Az orvosválasztás nem könnyű dolog, és nagyon kényes kérdés. Ez az a személy, aki (remélhetőleg) készséggel válaszol majd az őrültebbnél őrültebb kérdéseidre, megnyugtat, mikor betegre aggódod magad, és segíti a gyermekedet az elkövetkezendő években. Íme, néhány tipp, ami segíthet az orvosválasztásban.

Helyi orvost válassz! Ugye egyértelmű, hogy nem nagy buli egy lázas, síró gyerekkel kilométereket kocsikázni, neadjisten állni a dugóban. Keress tehát olyan dokit, aki közel van a lakóhelyedhez, hogy vészhelyzetben is minél hamarabb odaérjetek.

Csekkold az interneten! Manapság már mindenkire rá lehet találni a google-ben, hát még egy orvosra! Szinte biztosan találsz egy pontos leírást arról, hol tanult, mennyire gyakorlott, sőt, más anyukák véleményére is rátalálhatsz, ami pláne megkönnyíti a döntést.

A gyerek is dönthet! Nyilván itt a nagyobbakról van szó. Miért is ne szólhatna bele, hiszen ő a leginkább érintett a kérdésben, nemde? Ha nem szimpatikus neki az orvos, keressetek újat. Ne járjatok csak azért a régi helyre, mert már megszoktad! Néha előfordul, hogy egy doki, aki kitűnően bánik a csecsemőkkel, a nagyobbakkal már nem találja meg a közös hangot. A gyereknek is bíznia kell az orvosában, nem csak neked. Bízz az ítélőképességében.

Néhány fontos kérdés, amit tégy fel magadnak:
Tiszta a váróterem és gyerekbarát?
A személyzet türelmes és segítőkész?
Mennyi az általános várakozási idő?
Hogyan kezelik az esetleges vészhelyzeteket?
Van-e hétvégi/esti ügyelet?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük