Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan űzzük el a szilveszteri macskajajt?

Hogyan űzzük el a szilveszteri macskajajt?

Szilveszterkor szinte elkerülhetetlen a koccintás a barátokkal és a családdal, így aztán azt vesszük észre, hogy már fel is öntöttünk a garatra, ami ilyen persze nem meglepő. Hiába is érezzük jól magunkat tőle, ha másnap pedig szenvedünk és elhangzik egy újabb fogadalom, „soha többé nem iszom!”.

Vannak nagyon jó tippek a gyötrő másnap elviselésére. Mindenképpen igyunk sok folyadékot, a reggeli kávét jobban tesszük, ha kihagyjuk. Mivel a kávé csak még jobban rásegít a fejfájás lüktetésére. Viszont nagyon is ajánlott egy friss 100%-os gyümölcslé, vagy még a borsmenta tea is kiváló egy kis mézzel. A méz nyugtatja a gyomrot és serkenti az anyagcserét, ami gyorsabban megszabadít bennünket az alkoholtól. Az ételek közül igen bevált a tojás, amely a cisztein anyag segítségével lebontja az acetaldehidet. Ebédre a legjobb választás egy tál finom forró húsleveles. Az evés után folytassuk a pihenést, ami ilyenkor a legjobb cselekedet, amit a testeddel művelhetsz. Minél többet alszol, annál jobban fogod magad érezni. Ha gyógyszert akarsz bekapni, akkor ne az aszpirint válaszd, mert az csak még jobban kikészíti a gyomrodat, viszont a ibuprofen nem terheli meg a gyomrot és tisztít. A legjobb módja a macskajaj elkerülésének, ha nem iszunk, annyit vagy nem keverjük.

Nem jó ötlet, ha mindenféle fajta ital egymás után borítjuk le a gyomrunk nem lesz túl hálás érte. Ivás előtt bedobunk pár szelet zsíros kenyeret, felszívja az alkoholt. Ajánlatos tartani a mértéket még akkor is, ha ez az év utolsó napja, ne feledjük nem szűnik meg a világ lesz még másnap is!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük