Kezdőlap » Családi élet » Hogyan utazzunk kisgyermekkel ?

Hogyan utazzunk kisgyermekkel ?

Ha kisgyermekkel utazunk, érdemes a lehető legkényelmesebb utazási módot választani. Lehetőleg utazzunk első osztályon, és ha mód van rá, még sokkal jobb bérelt fülkében utazni, különösen, ha a baba nyűgös. Ne felejtkezünk meg a gyerek kedvenc játékáról, amelyekkel aludni szokott. Ez különösen nagy örömet okoz neki az úton. A régi, kedvenc játékszerein kívül néhány új játékot is, ami majd lefoglalja az úton, kis autók és vonatok, kisbaba babaruhákkal.

A hároméves vagy nagyobb gyermek szereti kedvenc játékait a saját kis táskájába becsomagolni. Autóúton lehetőleg ne csak a rendes étkezési időben tartsunk pihenőt, hanem a délelőtt és délután közepén is, egy-két falat elköltése céljából, meg azért is hogy a gyermek szaladgálhasson egy kicsit, játszótéren vagy réten, ahol nem kell folyton félteni, hogy elüti valami és figyelmeztetni, hogy ne menjen a kocsiútra.

A kocsi hátsó ülése előtti részt fel lehet tölteni csomagokkal és kipárnázni, hogy a csúszó-mászó csecsemőnek vagy a kisgyermeknek elég helye legyen ott csúszkálni, játszani vagy aludni. Hasznos szabály autóúton, hogy délután 4 órakor minden körülmények között álljunk meg éjszakai szállást keresni. Sokan minden áron meg akarnak tenni bizonyos távolságot, akármilyen késő van, és nem állnak meg. De ha megegyeznek egy bizonyos órában (nem pedig távolságban), akkor minden körülmények közt megállnak, akkor nagyobb és ésszerűbb és a gyermek számára is megfelelőbb útiterv megtartásának valószínűsége. A kisgyermekek számára fontos lehet, hogy a megszokott éjjeli játékát magunkkal vigyük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük