Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan ünneplik a karácsonyt Angliában?

Hogyan ünneplik a karácsonyt Angliában?

Angliában már rendkívül hamar, októberben elkezdenek készülődni a karácsonyi ünnepekre. Már ilyenkor feldíszítik az otthonukat is, az ajtókra, ablakokba fenyőágat, diót, mogyorót, és gyertyákat tesznek. Természetesen ők is megtartják az adventi időszakot, valamint adventi naptárt is vezetnek, utóbbi nagyon fontos szerepet tölt be az ünnepi várakozásban. Már november elején feltűnnek a karácsonyi dekorációk az utcákon is, és ellepik a városokat a karácsonyi apók, mikulások, manók.
Habár Angliában nem ünnepik külön a Mikulást december 6-án, karácsony első napján mégis a Mikulás hozza az ajándékokat.

Az angolok számára december 24-e, Christmas Eve munkanapnak számít, ekkor szokták általában a céges ünnepségeket is megtartani. Maga a karácsony náluk december 25-én, azaz Christmas Day-el kezdődik, ekkor mennek a templomba, és csak ezen a napon bontják ki az ajándékokat is a fa alatt, annak ellenére, hogy a karácsonyfát már korábban felállítják, mint például mi, magyarok. Az angoloknál az egyik fő szokás, hogy szaloncukor formájú kis meglepetéscsomagokat aggatnak a fára, mely nem csak díszítésként szolgál, hanem apró kis játékok, meglepetések találhatók benne.

Az ajándékbontást követően ünnepi ebédet tartanak, melyen a fő fogás a gesztenyével töltött pulyka zöldségekkel, valamint a fűszeres karácsonyi puding, mely többféle gyümölcsből és brandyből készül. Az angolok számára a december 26-a az úgynevezett Boxing day, melyet mindig hétfőn tartanak meg, ha 26-a nem hétfőre esik, akkor a Boxing dayt eltolják addig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Augusztus 20: Szent István Király

Minden év augusztus huszadika jelentős ünnep magyar népünknek. Hosszú éveken át nem mondhattuk ki valódi, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük