Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan ünnepeljük a szilvesztert a családdal?

Hogyan ünnepeljük a szilvesztert a családdal?

A szilveszter az év egyik legkülönlegesebb napja, hiszen a naptárunk szerint az év utolsó napja. Olyan érzetet kelt, mintha lezárulna egy szakasz, véget érne valami, és helyette valami új, ismeretlen, de mégis csodálatos dolog következne. Mindenki reményekkel telve indul neki az újévnek, ezért is ünneplik meg olyan sokan a szilvesztert.
Azonban nem mindenki szeret bulizni, nem mindenki megy el ezen a napon valamilyen szórakozóhelyre vagy házibuliba. Sokan – főleg idősebbek, felnőttek – otthon, szeretteik körében ünnepelnek. Azonban fontos, hogy ez a nap ne legyen olyan, mint a többi, valamivel érdemes feldobni.
Karácsonyhoz hasonlóan nyugodtan díszítsük fel a házat ezen a napon is. Persze nem kell túlzásokba esni, de rengeteg dísz található, amitől kicsit bulis hangulatunk lesz. Tegyünk fel színes szalagokat, dobjunk szét konfettit, akasszunk fel lampionokat, girlandokat.
Az alkohol ezen a napon megengedett, de fontos a mértéktartás! Vegyünk egy-egy üveg bort, pezsgőt, esetleg sört. A pezsgő egyébként is éjfélkor ildomos!
Készítsünk süteményeket! A közvetlenül éjfél előtti, vagy éjfél utáni beszélgetések alkalmával örömmel fogyaszthatunk süteményeket!
Ezen a napon szokás virslit tenni az asztalra, amit éjfél után kell elfogyasztani például majonézzel. Ez a virsli jó minőségű legyen, hogy az évünk is így kezdődjön!
A legfontosabb pedig a zene: tegyünk be hangulatos zenét, esetleg szilveszterrel kapcsolatosat, és akár táncolhatunk is otthon szeretteinkkel.
Családi légkörben is jó, ha megünnepeljük az utolsó évet, ha kikapcsolódunk és lazítunk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük