Kezdőlap » Karácsony » Hogyan ünnepel az,akinek karácsonykor van a születésnapja?

Hogyan ünnepel az,akinek karácsonykor van a születésnapja?

A nagy számok törvénye alapján, biztosak lehetünk abban, hogy sok embernek egybeesik a születésnapja a karácsonyi időszakkal, december 24-26-áig.
A születésnap egy olyan életesemény, amit a család és a barátok együtt meg szoktak ünnepelni.
De vajon, szerencsésnek érzi-e magát az, aki karácsonykor született, vagy pech?
Megoszlanak az érintettek véleményei.
A praktikus gondolkodásmódúak véleménye szerint ez azért szerencsés, mert nem kell külön-külön készülődni, ha már egyébként is készülünk a karácsonyra, egyben megoldott a szülinapi vendéglátás is – csak a nagy karácsonyi készülődés hevében nehogy megfeledkezzenek az ismerősök arról, hogy felköszöntsenek!
Vannak, akik másként élik meg ezt a kettő az egyben helyzetet és jobban örülnének annak, ha külön tudnák ünnepelni ezt a két fontos ünnepet.
De van egy remélhetőleg ritka alkalom is, ami már egy kicsit mosolyt csal a szemünkbe. Előfordulhat az is, hogy mind-e mellett az illetőt Ádámnak, vagy Évának hívják? Mert ha igen, akkor egész évben ez lesz az egyetlen nap, a karácsony, amikor együtt örülhet a családdal, barátokkal, valójában már nem is tudják, hogy melyik eseményt helyezzék ilyenkor előtérbe.
Azt mindannyian tudjuk, hogy valahány név a naptárban akár több alkalommal is szerepel, de az Ádám és Éva csakis Szent este napján van.
Érdemes mindegyikre hangsúlyt fektetni, hiszen ne fosszuk meg az Ünnepelt személy attól, hogy örömet szerezzünk Neki születésnapjára, névnapjára, s egyben osztozzunk a szeretet ünnepén is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük