Kezdőlap » Kert » Hogyan ültessünk kiskertünkben gyümölcsfát?

Hogyan ültessünk kiskertünkben gyümölcsfát?

Végre elérte a család, hogy az összespórolt nehezen elérhető, áhított és a mindent jelentő, hétvégi telket bizonyos kereteken belül megvásárolja. Hogyan is kezdjünk el veteményezni, gyümölcsfát ültetni?

Fontos oda figyelnünk először is a kiválasztott facsemetére. Készítsünk tervezetet, érdemes felosztani területeinket négyzetméterekkel felosztva. Az így elkészített területi alaprajzon tisztán kivehető a telkünk. Kiskertünkben mire mennyi helyet tudunk biztosítani. Ésszerű kutakodni szomszédainktól a talaj összetételére vonatkozó irányt adó földminőségről.

Feltétlenül meg kell tudnunk melyek azok a gyümölcsfák, amelyek jól érzik magukat e területeken, és képesek idő elmúlásával termésre fordulni. Ha ezt már jól átgondoltuk és mindennel tisztában lettünk, elindulhatunk facsemetéket a már megbeszélt, jól előkészített, kiásott, jól beöntözött árkokban gyümölcsfa csemetéket vásárolni.

Ha már meg vettük, szemrevételezéssel, odafigyeléssel, gondoskodjunk szállításáról. Kiválasztott gépjárművünk tegye lehetővé a már szállításra kész, becsomagolt fáinknak azt a lehetőségét, hogy sértetlen állapotban érkezzen meg a telepíteni szánt területeinkre. Elsősorban amire oda kell figyelnünk mielőtt ültetni, szándékoznánk. Amennyiben megfelelő az adott körülmény, telepítendő fáink, meg lévő gyökérzetét vizes edénybe állítva, oly módon alkalmazzuk, azt ellepje. Amikor úgy érezzük mindent, megteszünk ennek a magas fokú követelménynek, vegyük a vízzel megtelt gyökérzetű fáinkat kezünkbe, ezek után ültessük el az előkészített helyére, földel betemetve, azt jól betömörítve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük