Kezdőlap » Növények » Hogyan ültessük át a virágokat?

Hogyan ültessük át a virágokat?

A virágok átültetéséhez először is virágföldre, egy nagyobb cserépre, kaspóra van szükségünk, amíg ezek nincsenek meg, nem tudunk hozzálátni az átültetésnek.

A növények átültetésétől sokan félnek, hiszen ilyenkor a legtöbb megsérül és elpusztul. A virágok gyökerének a megsértése fordul elő a legtöbbször, amely a virág kipusztulását okozza. Az átültetés különböző okok miatt történik meg. Ha például a föld összetömörödött, ha kirakódott a mész a földfelszínre vagy a cserépre, illetve amikor kinövi a cserepét, annyira megbokrosodik, a gyökerek teljesen átszövik a virágföldet. Az átültetés időpontjára, gyakoriságára nincs kötelező szabály, amit be kellene tartani. Ez a növény fajtájától és méretétől is függ.

Mikor kell átültetni a virágokat?

Akkor biztosan megérett az átültetésre a növényünk, ha a cserép alján lévő kis lyukon kibújnak a gyökerek. Ha a földet teljesen behálózzák a gyökerek.

Mekkora cserépbe ültessük át a virágot?

Az új cserép, amelybe a virágot ültetni fogjuk, csak 1-2 cm-rel legyen nagyobb, mint a régi. Emeljük ki a növényt a régi cserépből és nézzük meg sérült e valahol a növény gyökérzete, ha igen akkor azt vágjuk le. A földlabda tetején lévő földből kaparjunk le egy keveset. És már mehet is az új edénybe és körberakhatjuk a friss virágfölddel. Az átültetés után érdemes meglocsolni egy kicsit a virágot, mivel így egy kicsit a föld is összeesik, így még tudunk rátenni egy keveset, de a vízzel könnyebben átvészelik a növények az átültetés nehézségeit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük