Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan újítsuk fel régi székünket?

Hogyan újítsuk fel régi székünket?

Előfordult már szinte mindenkivel, hogy egy-egy régi bútordarabtól nehezen vált meg. Ennek többnyire érzelmi vagy anyagi oka van. Akármi is az ok, ugyanarra fogunk törekedni, hogy megmentsük a bútorunkat az enyészettől.
Elég sok háztartásban van olyan szék, amelyet nagyon szeretünk, mert erős és kényelmes, ám már kopott. Az ilyen felújítások mindig a rendelkezésünkre álló anyagi kerettől függnek. No, meg az ügyességünktől!
Ha a pénztárcánk szűkös keretet szab számunkra, akkor a szék kárpitozott részének felújítására turkálókban beszerezhetünk olyan anyagot, amellyel át tudjuk húzni a székünket. Kis szerencsével még szivacsot is találunk, amelyből elég a 2 cm vastagságú is. Az anyag kiválasztásának arra kell figyelnünk, hogy a szék használatakor kalkuláljuk bele a mindennapi terhelést, amely a székre hárul. Ha olyan székről beszélünk, amelyet napi szinten használunk, akkor vastagabb anyagot kell választanunk. Nem kell feltétlenül lakástextília, elég egy nagyméretű egyéb ruhadarab is. A lényeg, hogy legyen belőle akkora anyagunk, amellyel a széket áthúzhatjuk.
A szék fából készült részeit, lecsiszolhatjuk. Ha akad otthon egy kis festék, akkor átfesthetjük vele. A fa önmagában is csodálatosan jól mutat. Belakkozva szintén.
A kárpitok tűzéséhez egy speciális tűzőgépet kell használnunk. Ezt manapság szinte minden nagyobb áruházban beszerezhetjük nagyon olcsón. A tűzéshez használt kapcsot különböző méretekben megvehetjük, ráadásul annyiba kerül, mint az irodai tűzőgépben használatos.
Ha nem akarjuk, vagy nem tudjuk ily módon felújítani a székünket, akkor készíthetünk számára egy huzatot. Az ehhez szükséges anyagokat szintén fillérekért be tudjuk szerezni, vagy az otthon lévő, kiselejtezett ruhákból tudunk készíteni egyedi huzatokat. Erre különböző technikák vannak manapság.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük