Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból a zománc megkarcolódik vagy nagyobb részen lepattan. Az ilyen helyzetet érdemes mielőbb kezelni, mert a fém szerkezettől a korróziót okozó vizet csakis a zománcbevonat tartja távol. Ha tehát ez megsérül, akkor a víz előbb-utóbb átszivárog, korrodálja a kádat, az kilyukad, és máris nincs más lehetőség, csak a kád cseréje, ami természetesen bontással és hatalmas költségekkel is jár.
Ha tehát sérülést látunk a kádon, akkor érdemes nekiállni a komplex felújításának, és ezzel megelőzni a bajt.

Először is alaposan súroljuk ki a kádat, és ne feledkezzünk meg a fallal, csempével való érintkezési pontokról sem. Az esetlegesen elöregedett, tönkrement fugákat, tömítéseket távolítsuk el. Ha szükséges, akkor durva csiszolópapírral dolgozzuk meg a sérülés környékét, és amennyire lehet, tegyük egyenletessé a felületet.

Festékboltokban kapható speciális, két komponensű kádfesték. Egy adag ára kb. 7.000 forint körül van, és egy normál méretű kád lefestésére elegendő mennyiség van benne. Akár színes változatokat is választhatunk, bár színátmenet festésével nem érdemes próbálkozni. Keverjük ki a festéket, és hordjuk fel ecsettel a teljesen száraz felületre. Ügyeljünk rá, hogy minden kis ponton szép, egyenletesen fedjen. Miután a festék tökéletesen megszáradt és a felülettel is elégedettek vagyunk, vegyük szemügyre a kád szélének csatlakozási pontjait. Ha vannak tömítetlen üregek, rések, azokat beltéri szilikonnal töltsük ki, így megakadályozhatjuk, hogy a víz a peremeknél csurogjon be a kád alá, és kárt tegyen az anyagában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan akadályozzuk meg a penészedést?

A lehetséges penészedésre már akkor gondolni kell, amikor a leendő otthonunkat a tervezővel kialakíttatjuk. Ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük