Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan tüntessük el a vezetékeket?

Hogyan tüntessük el a vezetékeket?

A technikai újításokkal sajnos az a nem túl jó következmény jár együtt, hogy a nem erre tervezett konnektorrendszer miatt mindenhol hosszabbítók, elosztók, vezetékek borítják el a lakást. Különösen a 20-30 éves vagy ennél idősebb házak, lakások esetében jellemző, hogy minden helyiségben egyetlen konnektor van.
Ha egy ilyen szobába számítógépet (táp, szünetmentes, hangfal, monitor, nyomtató), rádiót, tévét (külön dekóder és dvd-lejátszó), állólámpát, magnót helyezünk el, még akkor sincs vége a sornak, hiszen további, üres helyeket kell biztosítani a porszívónak és a rengeteg, különböző töltőkábelnek (telefonok, mobiltelefonok, tablet, laptop, e-book olvasó). És akkor még nem vettük számításba a karácsony közeledtével szinte kötelező fénydíszeket, füzéreket és a fa világítását. Ez nemcsak hatalmas megterhelés annak az egy konnektornak, hanem egyben még ronda is, mert a kábeleket szinte lehetetlen eltüntetni a szem elől.
A legproblémásabbak a hosszabbítók és a töltőkábelek. A töltők számára helyezzünk el egy fiókos szekrénykét a fali konnektor mellett, majd távolítsunk el a fiók és a szekrény hátfalából akkora darabot, hogy egy egy méteres hosszabbítón lévő elosztót be tudjunk vezetni. Legyen rajta legalább annyi konnektornyílás, hogy minden elektromos kütyünek jusson benne hely. Dugjuk be a töltőket, és amikor épp nem használjuk egyiket sem, akkor kapcsoljuk le a hosszabbító főkapcsolóját.
Ha hosszabbítókat (internet, telefon, tévé kábelét) kell elvezetnünk, a diszkrét megoldás érdekében kicsit nagyobb beruházásra készüljünk. Az optimális eset az, ha a kábeleket a fal mentén tudjuk vezetni. Ehhez kapható speciális falszegély, amely üreges, így végigvezethető benne a kábel láthatatlanul, a megfelelő helyen beépített kivezető nyíláson pedig fel lehet hozni. Így végre nem a szőnyeg alatt kell vezetni, ahol az apró dudorok, hurkák igen rosszul mutatnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük