Kezdőlap » Betegségek » Hogyan tüntessük el az aftát?

Hogyan tüntessük el az aftát?

Bizonyára sok olyan ember van, akit időnként gyötör az afta. Ez a betegség a szájnyálkahártya felületén keletkezik és elképesztő fájdalmat tud okozni. Olyan, mintha belülről égne az ember szája.
Nem biztos, hogy fertőző. Megjelenésének okairól vitatkoznak a kutatók, de az biztos, hogy köze van a legyengült immunrendszerhez. Általában megfázás, nátha a velejárója. Nyirokcsomó duzzanat is kísérheti. Általában az afta amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik is. Néhány nap vagy néhány hét alatt eltűnik, addig azonban rendkívüli fájdalmakat okoz.

Nem igényel különösebb kezelést, de aki szeretné, hogy minél hamarabb elmúljon, annak hatásos lehet savanyú italok fogyasztása, alkoholos öblögetés, vagy speciálisan afta kezelésére szolgáló ecsetelő készítmények. Különösebb problémát nem okoz, egész egyszerűen csak fájdalmat és némi kellemetlenséget. Nem halálos, viszont tényleg irritáló lehet. Megnehezítheti az ember mindennapjait, mert a fájdalom miatt egyre inkább csak arra tud figyelni, így elvonja a figyelmét az egyéb fontos teendőiről is. Viszont nagyon jó módszer, hogy ha bekenjük valamilyen ecsetelővel, aztán elfoglaljuk magunkat.

Mert minél kevesebb figyelmet szentelünk rá az afta annál gyorsabban fog elmúlni. Egyes beszámolók szerint valakinek két-három nap alatt elmúlt, azonban ha folyamatosan arra gondolunk és ezen jár az agyunk, akkor akár két-három hétbe is beletelhet, amire az afta elmúlik. Aktív időszakában nagyon fehér, ha azonban kezd elmúlni a bepirosodik, ezzel jelezvén, hogy hamarosan el fog tűnni a szájnyálkahártya felületéről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Káliumhiány

Hogyan jön létre a káliumhiány a szervezetünkben? A kálium egy fontos ásványi anyag, mely a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük