Kezdőlap » Kert » Hogyan tudunk spórolni zöldség termesztéssel

Hogyan tudunk spórolni zöldség termesztéssel

Zöldség termesztéshez nem minden esetben szükséges az , hogy kerttel rendelkezzünk. A legtöbb zöldség és fűszernövény tökéletesen jól érzi magát egy erkélyen vagy éppen az ablakpárkányon. A paradicsom , a paprika sőt a csípős paprika is meghálálja , ha minden nap foglalkozunk vele egy kicsit . Törpe mandarin , igaz egy kicsit kisebb,mint a boltban kapható , de legalább a miénk lesz. Tartásukhoz elég egy nagyobb kidobásra szánt festékes vödör vagy nagyobb virágcserepek. A föld kiválasztásához is sok segítséget kaphatunk a gazdaboltokban , hiszen számos speciális föld és tápoldat van már forgalomban.

A vízfogyasztásunk sem lesz valami horribilis összeg. Fűszernövények mennyei illatot tudnak árasztani , kakukkfű, menta, bazsalikom, rozmaring és még lehetne sorolni. Ha magról ültetjük még sokkal szívesebben fogjuk fogyasztani munkánk eredményét. Próbálkozhatunk még más gyümölcsökkel és zöldségekkel például eperrel, igaz egy kicsit kényesebb, de ha egyszer elkezd teremni, akkor megnyugodhatunk hiszen minden évben lesz ha nem is sok, de saját termesztésű finomságunk.

Ez a fajta kertészkedés azoknak is jó, akik esetleg allergiásak a virágokra , de mégiscsak szeretnének az erkélyen látni némi színes kavalkádot. A napi minimum 30 perces torna is meglesz , nyugodtabbak is leszünk. Leköthető vele a gyermek és az unoka is, biztosan segítenek majd a napi öntözésben. Az ott termett gyümölcsökből pedig családi sütemény sütést is össze lehet hozni . Ami a legjobb , hogy saját ” kertecskénk ” termése biztosan nem lesz semmilyen vegyszerrel szennyezve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látvány-madárodút?

Mikor az ember mesterséges odúkat helyez ki a kertbe a madarak számára, a legtöbbek fejében …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük