Kezdőlap » Kert » Hogyan tudunk sorházaknál kertet kiakakítani ?

Hogyan tudunk sorházaknál kertet kiakakítani ?

A kisebb sorházi kertek berendezését alaposan át kell gondolni. Virágokkal és évelőkkel egész nyáron változatos lehet a kertünk. Télen az örökzöldek díszítik a kertet. Tervezzünk pergolát vagy farácsot a kúszónövényeknek is. Kellemes lehet egy kis vízmedence csobogóval, vagy egy mini fűszernövénysarok vagy egy apró díszfűágyás.

Bár a sorházak egyformák, de a kertek lehetnek egyediek. A keskeny kis kertekből is varázsolhatunk a pihenésre, játékra vagy egyszerűen csak a természet élvezetére alkalmas igazi kis paradicsomot. Nagyobbnak látszik a kert a tűlevelű (vörösfenyő, homlokfenyő, ezüstfenyő) sövénnyel és különleges lombhullatókkal (olajfűz, labdarózsa, illatos jázmin, gyöngyvessző).

A kert további területeire csak magasra törő fákat telepítünk, hogy a nagyság és a távolság érzete megmaradjon (berkenye, díszalma, japán oszlopos csernye, ecetfa). Egyetlen kertből sem hiányozhat a kis évelőágyás fűfélékkel és virágos növényekkel, valamint a buján növő kúszónövények (borostyán, kúszóhortenzia), a lilaakác méltóságteljesen őrködik hatalmas kékeslila virágaival. A terasz a lakótér folytatása a szabad ég alatt, később akár télikertté is alakítható.

Alapelv, hogy a sorházak kertjeinek berendezései ne legyenek egyformák. A személyiségnek és egyéni használatnak, a különböző ízlésnek és igénynek kell megjelennie a kert kialakításában. A sorházi kertek terasza általában adott, és térképző szerepet tölt be. A víz a mozgás és tükröződés által a kisebb kertet optikailag tágíthatja. Kis mélyedések, hullámok és sík felületek mindig újabb részletekre irányítják az ember tekintetét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük