Kezdőlap » Étel » Hogyan tudunk igazán ízletes ételt főzni?

Hogyan tudunk igazán ízletes ételt főzni?

Közhely, hogy igazán ízletes ételt csak minőségi alapanyagokból készíthetünk. Ez valóban alapkövetelmény, de van amikor pénztárcánk nem engedi meg, hogy drágán vásároljunk.
Akkor marad nagyanyáink tanácsa: szívvel és lélekkel főzz!
Ugyanis vehetsz drága alapanyagokat ha a főzés szeretete nem jellemez. Ha csak összecsapod az ételt egy kimerítő, hosszú nap után. Ha nem szánsz elég időt arra, hogy az étel valóban szívvel lélekkel készüljön.
Lehet az egy egyszerű leves, hogyha az illata megtölti a konyhát, garantáltan összehozza a családot és varázslatos vacsorákat élhetünk meg. Sajnos mostanság a család tagjainak napközben sok a dolguk, gyerekek az iskolában, délután edzések, külön programok, a férfi estébe hajlóan dolgozik, hogy megteremtse a család megélhetését, a nő pedig több szerepet kényszerül bevállalni, miszerint dolgozó nő és édesanya, társ.
Az esték maradnak egy kis közös beszélgetésre és miért ne történhetne ez egy tányér szívmelengetően illatos étel mellett?
A főzést mindig tiszta környezetben kezd el, legyen elmosogatva, ne legyenek szanaszéjjel heverő koszos edények, mert feszültté tesz. A jó ételhez idő kell, ne zubogjon az étel a tűzhelyen, inkább csak pötyögjön és sűrűn ellenőrizzük. Fűszerezzünk utána ha szükséges. Mindig olyan ételt adjunk ki a kezünk közül ami szerintünk is ízletes, a „ jó ez” nem elegendő. Persze előfordulhat, hogy elrontunk egy egy ételt, vagy csak egyszerűen nem sikerül , mert nem vagyunk mi mester szakácsok, de mindig törekedjünk kihozni belőle a maximumot.
A tálalás ugyanolyan fontos, mint maga a főzés. Adjuk meg a módját! Ne csak oda vágjuk a tányért, kisebb kiegészítőkkel dobjuk fel az asztalt, legyen az egy gyertya vagy egy színes szalvéta.
És ha mindez együtt van már csak az a dolgunk, hogy jóízűen elfogyasszuk az ételt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük