Kezdőlap » Elektronika » Hogyan tudunk a Windows Movie Maker-ben dolgozni?

Hogyan tudunk a Windows Movie Maker-ben dolgozni?

A Windows Movie Maker egy alapértelmezett videókészítő program, amit minden Windows rendszerhez felár nélkül megkapunk. A program használata első ránézésre bonyolultnak tűnhet, nem kell azonban megijednünk, a Windows Movie Maker valójában egy felettébb egyszerűen kezelhető, praktikus program, aminek használatát bármelyik felhasználó könnyedén elsajátíthatja.
Ahhoz, hogy a kívánt audio vagy video anyagot beimportálhassunk a Movie Makerbe, a “Fájl” menüponton belül kattintsunk az “Importálás a gyűjteményekbe” nevű parancsra. Meg kell jegyezni, hogy a Windows Movie Maker nem tud minden egyes fájltípussal dolgozni – az MKV kiterjesztésű fájlokat például nem ismeri fel.
Miután a választott anyagot bevittük a rendszerbe, a kezelőfelület jobb oldalán lévő panelen tudjuk lejátszani illetve megvágni az anyagot, sőt, akár pillanatképeket is készíthetünk belőle, ez nyilvánvalóan csak videofájloknál lehetséges.
A kezelőfelület alján helyezkedik el az a panel, ahol a kivágott jeleneteket, hanganyagokat, vagy képeket tetszőleges sorrendbe tudjuk illeszteni. A “Kísérőszöveg hozzáadása” nevű funkcióval kommentálhatjuk a jeleneteket, ehhez mikrofonra van szükségünk.
Miután mindezekkel készen vagyunk, a “Fájl” menüponton belül kattintsunk a “Filmfájl mentése” nevű parancsra. Ezt követően megadhatjuk a menteni kívánt filmünk nevét, mentési helyét, valamint lehetőségünk van változtatni a fájl végleges méretét is. A filmek mentési ideje nagyban függ az anyag hosszától, a videófájl méretétől, illetve attól is, hogy milyen formátumú hang -, kép -, és videóanyagokkal dolgoztunk. A rendszer felkínálja nekünk a lehetőséget, hogy a mentés végeztével automatikusan le is játssza nekünk az elmentett filmfájlt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mindig Tv használatához szükséges eszközök

Sokat látni, hallani manapság a Mindig TV szolgáltatásról, azonban azt sokan nem tudják, hogy milyen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük