Hogyan tudjuk megőrizni a higgadtságunkat a karácsonyi bevásárlások idején?

A december szinte állandó rohanásban telik, munka után szaladunk intézni a bevásárlásokat, az ajándékvásárlásokat. Sokszor úgy érezzük, őrület ami megy ezekben a napokban, mindenki siet, ingerült, feszült. Hétvégenként még többen vannak a bevásárlóközpontokban és az ünnepi készülődés minden energiánkat felemészti.
Mégis van egy- két dolog, amit ha betartunk vagy legalábbis igyekszünk, akkor megkímélhetjük magunkat a sok idegeskedéstől.
Tudatos vásárlás! Ez a legfontosabb. December eleje még csak- csak, de a későbbi hetek már nem alkalmasak arra, hogy akkor keresgéljünk, nézelődjünk, töltsünk el a polcok előtt órákat azzal, hogy kinek mit vegyünk ajándékba, mi legyen a menü stb.
Otthon át kell gondolnunk mindezt, közvélemény kutatást tartani, ki minek örülne, mit szeretne ajándékba. Ez nem azt jelenti, hogy nem nézelődünk, mérlegelünk az ajánlatok előtt, hanem, hogy van elképzelésünk arról, hogy milyen területet célozzunk meg.
Érdemes legalább két helyen megnéznünk a kiszemelt ajándékot, ezzel pénztárcánkat kímélhetjük.
Időben, ideálisabb a késő esti időpont, ekkor már kevesebben vannak. Napközben nagyobb a felhajtás, gyerekek, idősek akik az esti órákban már biztosan nem vásárolnak.
Sokan feszültek, idegesek, udvariatlanok embertársaikkal szemben. Ne kövessük a példájukat! Próbáljunk mi toleránsabbak lenni, csak magunkon állunk bosszút, ha felidegesítjük magunkat.
És ne feledjük, hogy a karácsony a szeretetről, meghittségről szól, ne hagyjuk, hogy a rohangálás feleméssze minden energiánkat. Hagyjuk időt mindenre, ne kapkodjunk.

Add Comment