Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tudjuk gyermekünket felkészíteni az iskolára?

Hogyan tudjuk gyermekünket felkészíteni az iskolára?

A nagycsoportos gyermekek izgatottan várják, hogy jövőre iskolába menjenek.
Már a tanév elején, ősszel sokat hallani a leendő iskolai időszakról, a felkészülésről és az iskolaérettségről. Talán sok szülőben megfogalmazódik a kérdés, hogy miért ilyen korán kell erről beszélni, hiszen van még egy tanév az iskoláig.
Igen, ez valóban így van, azonban már ősszel elkezdődik a gyermekek iskolai felkészítése, a foglalkozások magasabb követelmény elé állítják a nagycsoportos óvodásokat. Tapasztalatok alapján az óvodapedagógusok tudják, hogy az iskolában milyen követelményrendszer működik és ez alapján igyekszenek a gyermekeket felkészíteni minden területen.
Ebben, mi szülők is sokat segíthetünk.
A gondozás területén, hagyjuk a gyermeket önállósodni, egyedül el végezni amit lehet, mert az iskolában pl. már nem fogják öltöztetni.
A képességek és készségek területén, az óvodapedagógus kérheti már év elején a gyermek iskolaérettségi előszűrését, ha ezt indokoltnak látja. A vizsgálatot pszichológus végzi és idejekorán fény derülhet bizonyos hiányosságokra, fejlesztendő területekre. Otthon mi is sokat segíthetünk, ha az óvodával együtt működünk. Fejlesztő foglalkoztató füzetek kitöltésével, játékos gyakorlatokkal mi is fejleszthetjük gyermekünket.
Fontos, hogy tudatosítsuk a gyermekben, hogy mennyire komolyan kell venni ezt az évet, mert ki kell, hogy alakuljon a feladattudata, hogy amit tesz és csinál annak következményei vannak és lesznek.
Sok sok dicsérettel ösztönözzük őt és mindig legyünk következetesek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nemi élet a házasságban

Az első felvetődő kérdés, hogy milyen gyakran éljünk nemi életet. Statisztikákat olvashatunk erről, de ezek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük