Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan törődhetünk a bőrünkkel télen is?

Hogyan törődhetünk a bőrünkkel télen is?

Talán sokan azt gondoljuk, hogy télen nem érdemes foglalkoznunk a bőrünk ápolásával, hiszen a ruhánk eltakarja a testünk nagy részét, így úgysem lehet semmi baja, pedig igenis ilyenkor sem szabad elhanyagolnunk ezt a fajta testápolást.
Nagyon fontos, hogy ilyenkor is figyeljünk oda a bőrünk ápolására, és télen se hanyagoljuk el ezt a rendszeres folyamatot, mert akkor nemcsak kiszáradhat hamar a bőrünk a hidegtől, de a mindennapi kényeztetést is megvonjuk tőle. Például, hogy folyton friss legyen a bőrünk, télen is érdemes radíroznunk, méghozzá házi saját keverékkel is megtehetjük ezt. Ehhez elég ha a tusfürdőnkbe néha belekeverünk némi tengeri sót, vagy cukrot. Ez a keverék lehozza majd az elhalt hámsejteket, és felélénkíti a bőrfelszínt is. Akkor is sokat teszünk a bőrünk szépsége érdekében, ha legalább egy napon a héten veszünk egy ellazító fürdőt. Ilyenkor tegyünk a forró vízbe fürdősót, vagy fürdőgolyót, és az arcunkat is ápoljuk közben valamilyen maszkkal. Közben még jobban el tudunk lazulni, ha hallgatunk valamilyen zenét, vagy mécseseket gyújtunk, esetleg füstölőkkel illatosítjuk a fürdőszobát. Ahhoz, persze hogy a bőrünk kellően puha legyen, elengedhetetlenül fontos a hidratálás is, vagyis minden alkalommal, amikor fürdünk, vagy testradírt használunk, hidratáljuk a bőrünket valamilyen krémmel.
Persze ilyenkor az arcunk bőrének az ápolásáról sem feledkezhetünk meg, hiszen az az egyik legfontosabb, mivel akárhogy is felöltözünk, az arcunk mindig szabadon van, így azt kell a legjobban ápolnunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Borotválás: hogy akadályozzuk meg a bőr kipattogzását?

A borotválás után azt várnánk, hogy a bőr sima, és selymes legyen: a lábszárakon azonban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük