Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan tornázzunk, mozogjunk a hétköznapokban?

Hogyan tornázzunk, mozogjunk a hétköznapokban?

Azt már mindenki tudja, hogy az egészséges életmód kifizetődőbb hosszú távon, mintha az ember egészségtelenül tengetné napjait. Azonban azt már kevesen hajlandóak elfogadni, hogy pár szem paradicsom vagy egy séta a közeli közértbe még nem tesz minket egészségessé és ellenállóvá. Igenis át kell alakítani némileg az étrendet, illetve be kell iktatnunk egy rendszeres testmozgást.

Amikor arról van szó, hogy el kéne kezdeni mozogni valamit, sokan kétségbe esne, hogy na de hogyan, mikor és mit. Elsőként azt tisztázzuk, hogy mennyi időnk lesz mozogni. Nem mindegy, hogy csak napi fél óra vagy akár két óra áll a rendelkezésünkre.

Akiknek kevés idejük van és esetleg még gyerkőc is, vagy bármi ok, ami házhoz köti őket, akkor egész egyszerű a dolog: a futás és az otthon végezhető intenzív mozgás jöhet szóba. Az otthoni tornát akár 20 percre is lecsökkenthetjük egy nap, ha a mozdulatsor elég nehéz és intenzív. Ezekre megoldást jelent az interneten található számtalan videó. A futás pedig azért megfelelő választás, mert mi mondjuk meg, mikor mennyit futunk, nincs helyhez, időhöz kötve. Az otthon végezhető mozgások és a futás nagy előnye, hogy ingyenes.

Ha több idővel rendelkezünk akkor is választhatjuk az előbb megemlített két mozgásformát, azonban megnyílnak a lehetőségek. Gondolkozzunk el, hogy régebben, akár iskolában milyen mozgást részesítettünk előnyben, mi lenne, ami a legjobban bejön nekünk. Ne legyünk lusták időt szánni a megfelelő edzés, sport kiválasztására, próbáljunk ki akár több féle dolgot és csak aztán döntsünk.

Fontos szempont lehet a választás során, hogy mennyire igényeljük mások támogatását. Ha egyedül érezzük magunkat jobban, akkor ne álljunk be egy kézilabda csapatba, hanem tornázzunk otthon, fussunk vagy menjünk fitness terembe.

Ha társaságra vágyunk, akkor a csapatsportok megfelelő megoldást nyújthatnak, de szerezhetünk magunknak futótársat is.

Akárhogyan is döntünk, abban legyünk biztosak, hogy ezzel csak egészségesebbé válunk és a kevés mozgás is több mint a semmi, ha napi 20 percünk van rá hát 20 percet mozogjunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miből áll egy egészséges vacsora?

Függetlenül attól, hogy hányszor étkezünk egy nap: a vacsora a főétkezések közé tartozik. A táplálkozástudományi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük