Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan töltsük ki az időnket a munkanélküli időszakban?

Hogyan töltsük ki az időnket a munkanélküli időszakban?

Sokan vannak vele úgy, hogy munkahely nélkül egyszerűen nem tudnak mit kezdeni magukkal egész nap. Lássuk be, tényleg nem túl jó álló nap tévézni, viszont egyszerűn képtelenség az az eljárás a munkakeresés terén, amit sok ezzel foglalkozó oldal ajánlj, hogy főállásszerűen, napi nyolc órában foglalkozzunk állláskereséssel. Ennyi időt ezzel nem lehet kitölteni, pláne nem heti öt napban. Napi kettő órát viszont mindenképp szánjunk a hirdetőoldalak ellenőrzésére, az ismerőseink megkeresésére, és így tovább.
A fennmaradó időt osszuk be: lássuk el az elmaradt házimunkákat, és azokat a ház körüli feladatokat, amelyek időigényesebbek, például megjavíthatjuk a kerítést, tavasszal feláshatjuk a kertet a veteményezéshez, és így tovább. A fizikai munka megdolgoztatja a testünket, és nagyon jó hatással van a munkanélküli időszakban jellemzően jelentkező depresszió ellen is. Ugyanakkor keressünk valamilyen szellemi feladatot is, és igyekezzünk szakmai szempontból is karbantartani magunkat, illetve ha lehetőség adódik, akkor fejleszteni magunkat valamilyen területen.

Átnézhetjük például a szakmai fórumokat, magazinokat, olvashatunk az aktuális fejlesztésekről, elvégezhetünk ingyenes online kurzusokat, tanulhatunk nyelvet. Ezt feltétlenül érdemes fix napi időszakban végezni, valóban afféle munkaidő- vagy iskolaidőszerűen, ezzel garantálhatjuk, hogy nem maradunk le, minden nap gyakorlunk valamit.
Gyakran még emellett is van szabadidőnk, ekkor beiktathatunk például egy fogyókúrás vagy edzőprogramot. Szintén a nap egy meghatározott szakában végezzük a gyakorlatainkat, és álljunk a munkanélküli időszakhoz pozitívan abból a szempontból, hogy azt mondjuk: legalább van időm magamra is, megvalósíthatom a munkán kívül álló céljaimat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük