Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan töltsük együtt a Szilvesztert a gyerekkel?

Hogyan töltsük együtt a Szilvesztert a gyerekkel?

A gyermekvállalás nagy felelősség, hiszen rengeteg felelősséggel és változással jár. Hiszen már soha semmi nem lesz ugyanolyan, mint a gyermekünk megszületése előtt kettesben. Nem lesz ez másképp az ünnepek során is, teljesen más lesz minden, de egy boldogsággal telibb életre számíthatunk.

Hogyan töltsük együtt a Szilvesztert egy kisebb gyerekkel? A gyerekkel együtt töltött ünnep során teljesen új dolgokra is kell figyelni, olyanokra is, amikre eddig még nem volt gondunk. Ilyenek például az ünnepi falatkák, amelyeket a gyerekek is megeszik jóízűen minden kényszerítés nélkül. Mint, például a figurás szendvicsek, a színes, díszes sütemények és falatkák, gyermekünk néhány kedvenc édessége és rágcsálnivalója. De ne felejtkezzünk el gyermekünk számára az üdítőkről és a gyermekpezsgőről se.
Nagy kérdés még mit csináljunk, ha gyermekünk elalszik ezen az este?
Keltsük fel éjfélkor vagy hagyjuk aludni tovább? De ha felkeltjük nem lesz nyűgös? Úgy gondolom, egy ilyen ünnep alkalmából nyugodtan felkelthetjük csemeténket éjfél előtt 10 perccel, hogy ő is átérezze, az ünnep lényegét részt vegyen az újévi köszöntésen, a koccintáson, láthassa az újévi tűzijátékot, még akkor is, ha kicsit nyűgös lesz mindezek után. Ha nem keltjük fel valószínűleg rosszul fog neki esni, hogy az est fénypontjában nem vehetett részt és ezzel lehet, megsértjük a kis lelkivilágát és egy rossz emlék marad számára ez a Szilveszter, amely miatt a szülők sokáig okolhatják magukat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük