Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan töltődjünk fel suli után?

Hogyan töltődjünk fel suli után?

Az iskola igazán kimerítő tud lenni. Persze a munka se könnyű, de az agy fárad, mindkét esetben. Az élet pedig folytatódik –sőt kezdődik- az iskola kapuin kívül. Ha már a nap legszebb részét és energiánk nagyját elvesztettük, – különösen a téli időszakban,- nehéz feltöltődni.

Ha hazaértünk döntsük el, hogy még van-e energiánk a házi feladatokra vagy sem. Ne verjük át magunkat! Ha érzünk, egy kis lendületet essünk túl rajta. Gondoljunk arra, milyen jó lesz a nap hátralévő részét szabadon, nyugodtan eltölteni. De ha már az utolsó órán is a padon pihent a fejünk, előbb gyűjtsünk egy kis energiát.

A délutáni alvás, zenehallgatás alapvető trükk. De akár, szemeljünk ki egy sorozatot, amit nem ismételtek már meg pár ezerszer a tévében, és nézzük meg egy részét minden nap, ha hazaértünk. Ez segít átlépni egy másik világba. Gyakran csak annyi kell az agyunknak, hogy valami más történjen. Egy jó kis történet a tudatunknak kész kirándulás.

Egy másik hatásos dolog az írás. Gyakran egyszerűen nem akar elindulni a gondolat bennünk és még a szórakozáshoz sincs kedvünk. Próbáljunk meg írni vagy olvasni valamit. Nem kell úgy írni, hogy aztán azt más is elolvassa. A lényeg, hogy elkezdjen működni a fantáziánk és újra legyen erőnk, a produktív időtöltéshez.

A felfrissülést persze fizikai úton is elérhetjük. Ha hazaértünk akár egyből váltsunk futóruhára és fél órát kocogjunk. Ha nem tudjuk rávenni magunkat a feladatra vagy gyorsabb módszer kell, akkor jöhet a relaxáció.

A lényeg, hogy néha váltsunk. Más ritmusban kell működnünk amint hazaértünk. A rohanó világban néha segítenünk kell az agyunknak, hogy ott legyen, ahol a testünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük