Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan töltjük a szilvesztert otthon?

Hogyan töltjük a szilvesztert otthon?

A szilveszter, ez az utolsó napja az évnek, mindig egy picit szomorkás is, hiszen valamit elveszítünk, valami elmúlik, tova lesz, visszagondolunk az év minden jó és minden rossz eseményére. De jókedvre is derít, hiszen valaminek a kezdete, pontosabban egy új év kezdete, egy új lehetőség reményét adja, felkészülünk valami jobbra, szebbre, hogy ez az év jobban alakul, jobban sikerült, és tele vagyunk reményekkel, várakozással az új év kezdetén.
Búcsúztathatjuk az évet barátokkal, akikkel egyébként is szívesen vagyunk, vagy csak a párunkkal, családdal, csendesebben, de akár az éjféli misére is elmehetünk, ami nagyon ünnepélyes, és különleges hangulatot áraszt.
Persze a tv-t sem hagyhatjuk ki, mint programot, sokan akár kényszerűségből, akár más okból ezt választják. A tv adók is igyekeznek a kedvünkben járni, és szórakoztató, az emberek többségének ízlését követő műsorral kedveskednek a tévénézőknek. De ha nem találtunk kedvünkre való tévéadást, akár nézhetünk kedvenc filmjeinkből álló válogatást, vagy zenét hallgathatunk.
Már kora délelőtt hangosan trombitáló gyerekeket, és felnőtteket hallhatunk, durrogtatások hangjától zengnek az utcák, a terek, és minél közelebb érünk az éjfélhez, annál nagyobb a nyüzsgés, a jókedvű emberek sokasága. És a kihagyhatatlan éjféli tűzijáték teszi nagyon ünnepivé ezt a napot, estét. Ajtókat, ablakokat nyissunk, hadd jöjjön be a szerencse. Mindegy is milyen programot választunk az estére, elbúcsúztatni az óévet, és köszönteni az újévet, egyedül, vagy párban, otthon vagy társaságban, szórakozóhelyen vagy színházban, mindig különleges helye lesz a szívünkben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük