Kezdőlap » Karácsony » Hogyan tölthetjük a karácsony időszakát a Tivoli Gardensben?

Hogyan tölthetjük a karácsony időszakát a Tivoli Gardensben?

A Koppenhágában található Tivoli Gardens a legnépszerűbb szórakoztató park és központ a skandinávok körében, és Európában is maga mögé utasítja a Párizsi Disneylandet. Tivoli a gyermekek kis paradicsoma, és azoké a felnőtteké, akikben megmaradt a gyermeki játszókedv.
Bátran elmerülhetünk a varázslatos mesevilágban, ahogy a több tucat kivilágított karácsonyfa látványával, magával ragadja szárnyaló fantáziánkat. A park fáira tekert megközelítőleg 1800 fényfűzért John Loring, a Tiffany’s vezető dizájnere tervezte.
Hogy még egy különlegességet említsünk, idén ünnepli 170. évfordulóját az 1873-ban megnyitó régi vidámpark.
A szelet érezheted a hajadban, ahogy repít a „Swing Carousel” azaz körhinta, és a „Little Dragon”azaz kis sárkány hullámvasúton sikíthatunk kedvünkre. És ha vasút, egy kedves kisvasút körbevisz minket, lenyűgöző havas dombokon át a tündérek és manók földjére, ahol láthatjuk, milyen lázasan készülnek a karácsonyra.
Itt a gyerekek óriás tavon korcsolyázhatnak, pónikon lovagolhatnak, körhintázhatnak, bizony nehezen tudjuk elcsalni őket.
Természetesen a standokat se hagyjuk ki, hiszen Európa egyik legjobb vásárai közé sorolják, csak hagyjuk, hadd sodorjon bennünket a karácsonyi forgatag, a különleges és egyedi kézműves alkotások, remekművek felé. A kultúra kedvelői a Concert Hall, illetve a Glass Hall műsorai közül választhatnak. Vannak nappali színházi előadások, vagy éjszakai kabarék. Ha megéheznénk, forrón helyben készített „klejner” azaz rombusz alakú sült tészták garmadája, vagy a dán hagyományos karácsonyi aprósüteményei között válogathatunk kedvünkre.
Gardens nyitva tartása a következő:
2013. november 15 – december 31 között minden nap 11. 00-23.00-ig.
November 29-én december 6-án és 13-án 11. 00-24.00.
December 24-én 25-án zárva.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük