Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan tisztítsuk műszaki tárgyainkat?

Hogyan tisztítsuk műszaki tárgyainkat?

Azt egy jó háziasszony tudja, hogy hogyan fogjon hozzá a takarításhoz. De sokan nem tudják, hogy tartsák rendben műszaki holmijaikat.
A telefont ajánlatos rendszeresen tisztogatni, hogy megelőzzük a fertőzéseket. Nedves pamutkendővel és üvegtisztítószerrel töröljük le.
A billentyűzet esetében használjunk fültisztító pálcikát és fúvókás pumpát, mert ezek segítségével könnyen eltávolíthatjuk a résekbe szorult port, morzsát. Azzal sem ártunk a szerkezetnek, ha megfordítva megütögetjük. A maszatos részeket puha, ablaktisztító-szeres ruhával töröljük át.
A számítógép monitorját egyszerűen töröljük át nedves, mikroszálas kendővel. Létezik monitorra ragasztható védőfólia, amely kivédi a csillogást, és állítólag ellenáll az ujjlenyomatoknak is.
Enyhén mosószeres, finom kendővel tisztítsuk az egér domború hátát és alját. A görgőt ablaktisztító szerbe mártott fültisztító pálcikával, illetve a leheletnyi részekben húzzunk végig egy fogpiszkálót.
A kamera rendben tartásához szakértők szerint elegendő egy pumpa, amellyel lefújjuk az idegen részecskéket az objektívről. Ne tisztítsuk papír zsebkendővel, mert farészecskéi megsértenék a lencsét. Ugyanígy nem ideális a trikó ujja sem, mert lehetnek rajta zsíros bőrmaradványok.
A legmodernebb eszközök, mint a tablet, és ipad, displayét speciális tisztítószerrel, mikroszálas kendővel törölhetjük le. Létezik olyan antibakteriális tisztítóragacs is, amely a ragacsos felszínével minden apró részecskét magához vonz.
Az eszközökön található csatlakozásokhoz mindig használjunk védősapkát, nehogy porosodjon, károsodjon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük