Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan tisztítsuk a mosógépünket?

Hogyan tisztítsuk a mosógépünket?

Bizony a mosógépünk tisztítása és karbantartása kényes kérdés a háziasszonyok számára. Vásárolhatunk drága vízlágyítót, vízkőoldót, és adagolhatjuk a mosáshoz. Ki tudja mennyire tesznek ezek jót a ruháknak? És mennyit használnak valójában a mosógépnek. Ráadásul havi szinten több ezer forintot adunk ki ezekre a szerekre.
Nekem nem vált be, és ugyan öregecske már a mosógépem is, de mindenféle trükk ellenére víz leeresztési gondjai voltak a mosógépemnek. Ekkor egy barátnőmtől kaptam egy nagyon jó ötletet, amit kipróbáltam, és azóta is ezt alkalmazom. Megszűntek a gondjaim a géppel, és a hatás vetekedik bármiféle drága szer használatával, sőt!
Havonta egy alkalommal érdemes ismételni a műveletet. A mosógép dobjába üresen beleöntünk 4 liter sima háztartási ecetet. Ezután üresen 90 fokon indítsuk el a gépet, és mossuk át a mosógépet. Az ecet megszünteti a vízkő lerakódást, a szappan és mosószer lerakódást, tisztít, fertőtlenít és szagtalanít!
Ha végig ment a mosás, akkor nyitott ajtókkal, mosópor adagoló fakkokkal hagyjuk teljesen kiszáradni. Tökéletes megoldás a gép karbantartására, és nem elhanyagolható, hogy költség hatékony is, hiszen 1 üveg ecet nincs 100 Ft sem!
Ha már ecet és mosás, akkor érzékeny bőrűek és allergiások kipróbálhatják a használatát a ruhák öblítésére is! Én magam ugyan szeretem, ha mosás után a ruhák illatosak, ezért hagyományos öblítőt használok, de a családomban sok az allergiás, és használják ezt a módszert.
Mosáskor öblítő helyet egy kis kupaknyi ecetet tesznek a mosógépbe. A közhiedelemmel ellentétben a ruha nem lesz ecet szagú! Viszont tiszta és fertőtlenített lesz, hiszen az ecet csírátlanításra is tökéletesen alkalmas.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan takarítsuk megfelelően az előszobát?

A takarítás nagyon fontos az otthon biztonságossá tételében. A megfelelően kell elvégezni ellenkező esetben nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük