Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan tisztítsuk a laminált padlót gyermekeink után?

Hogyan tisztítsuk a laminált padlót gyermekeink után?

A laminált padló az évszázad egyik nagy találmánya nem véletlenül: kényelmes, praktikus, minden ízlést kielégítő színben illetve minőségben kapható és ami nekünk nőknek talán a legfontosabb: könnyű tisztán tartani. Gyakorló anyukaként sokan döntünk úgy, hogy laminált padlóra váltjuk a régi jól bevált padlószőnyeget a várható foltok miatt, vagy a szintén könnyen kezelhető padlólapokat a hideg tapintásuk miatt. Férjeink is bátran kivehetik a részüket a felújításból, hiszen az új padló összeállítása könnyű, akár egy jó hétvégi mulatság is lehet a gyerekekkel együtt.

Napi tisztításhoz bőven elegendő, ha száraz ruhával áttöröljük, portalanítjuk a teljes felületet. Gyermekek mellett azonban javasolt először porszívót használni, hiszen a kicsik előszeretettel mászkálnak ropival, keksszel a kezükben, és az apró lehulló morzsák a hajszálvékony résekbe is képesek megtapadni, odacsalogatva ezzel a hangyákat. Bár a legtöbb laminált pad karcálló, azonban nem karcmentes, így megóvásukra minden esetben kefés végű porszívófejet használjuk.

Porszívózás után jól kinyomkodott, nedves, tisztítószeres ronggyal töröljük át a padlót és kész. Ha szeretnénk, hogy a lakásban kellemes illat legyen, a felmosó vízbe tisztítószer helyett csempésszünk bele egy kupaknyit kedvenc virág illatű öblítőnkből.

Arra is készüljünk fel, hogy az apróságok nagyon klassz rajzfelületet látnak a tükörsima padlóban, így gyakran kerülhetünk szembe zsírkrétával, színes ceruzával vagy akár alkoholos filctollal készített csigabigákkal, napocskákkal és felhőkkel. A laminált padló nagyszerűségét mutatja, hogy a legtöbb folt szappanos szivaccsal eltávolítható, de az olyan makacs pacák, mint például a ragasztó, vagy a színes filctoll is könnyen eltűntethető egy kevés acetonos körömlakklemosóval. Utána természetesen gyorsan töröljük át padlóra ajánlott tisztítószeres, majd száraz ruhával a teljes felületet.

Vigyázat, jön az esős idő és a bezártság sok ötletet ad a kis csibészeknek szobájuk kreatív „díszítéséhez”!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük