Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan tervezzük meg a megfelelő konyhát?

Hogyan tervezzük meg a megfelelő konyhát?

Kezdetnek két dolgot kell felmérni: a rendelkezésre álló helyet és az igényeinket.
Ha például a konyha rendkívül kis alapterületű (például panellakások esetében), akkor hiába vágyunk középen elhelyezett konyhaszigetre. A vágyainkat tehát muszáj a realitások talajára visszarántani. Nagyon sokat számít az életmódunk is: mennyit főzünk magunkra, és az is számít, hogy mit. Ha például inkább csak gyors ételeket szeretünk készíteni, akkor fontos, hogy egy jó mikrosütőt vásároljunk, ha szeretünk házi tésztákat enni, akkor pedig gondoskodni kell megfelelő gyúrófelületről is. Sokat számít a család létszáma is, különösen, ha nem áll a rendelkezésre külön étkező. Ilyenkor úgy kell berendezni a konyhát, hogy egyben minden családtagot is le tudjunk ültetni ebédelni. Minél kisebb az alapterület, annál nehezebb kivitelezni.
A helytakarékosság érdekében használjunk minél több felső szekrényt, például a sztenderd felsők fölé rakathatunk még egyet, ami a plafonig kitölti a teret. Ez nagyon sok pakolófelület, emellett nem porosodik a fölső sor teteje sem.
Gondoskodjunk róla, hogy elegendő munkapult álljon a rendelkezésre, lehetőleg minden háztartási gép mellett, elvégre valahová ki kell pakolni a hűtőből, valahová tenni kell a főzéshez használt alapanyagokat, és fontos, hogy legyen hová fektetni a forró tepsit is. A modern bútoroknál a munkapult magasságát már a talpakban elhelyezett csavarokkal lehet állítani. Hogy a derékfájást elkerüljük, nagyon fontos a megfelelő munkamagasság kikísérletezése, nagyobb bútorüzletekben a kiállított asztalokon imitálhatjuk a tésztagyúrást például. Ha úgy érezzük, nem terheli a hátunkat és nem kell túlzottan előrehajolni sem, akkor megfelelő a magasság. Ha kevés a munkapult, akkor asztalból is ugyanilyen magasságút válasszunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük