Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tervezzük meg a családi kirándulást hétvégére?

Hogyan tervezzük meg a családi kirándulást hétvégére?

Mielőtt bárki is kuncogva vállát megvonva továbblépne e cikk láttán, ne tegye, olvassa el általánosan jól bevált, mindenkinek gondot, okozó tevékenységet. Már a hét elején azon jár az eszünk, mit hogyan kellene tenni, mert a jól megszervezett kirándulás megható, és maradandó élményeket nyújthat. Nézzük először is a gyerekek szempontjából. Mi lenne jó, minek örülnének, mi az, ami maradandó és látványos? Abban az esetben, ha netán gyerekkorunkról volna szívesen emlékezetes példánk, azt érdemes bepróbálni, figyeljük meg a gyerekek reagálását, viselkedéseikből le tudjuk szűrni az örömeiket netán problémáikat.
Ez vissza tud vezetni bennünket, hogy hogyan viselkedjünk gyermekeinkkel szemben mi az, amin változtatni lehetne. Gondolkozzunk el mi az a tevékenység, ami a gyerekek és mi felnőttek egy iránt jól érezzük magunkat egy közös játék vagy séta közben, és ha mindenki jól érzi magát, leülhetünk a fűben akár meg is ebédelhetünk.

Fel kell készülnünk arra, hogy a gyerekek mozgás igényeiket figyelembe véve ne terheljük túl sem, fizikailag sem pedig szellemileg, mert ez ki hatással lehet a gyerekek fejlődő szervezetére. Természetesen mi magunkra is figyelnünk kell, hogy közösen töltött szabad programunk balesetmentes és emlékezetes maradjon. Nem elvetendő arra felkészülni, mivel szabadtéren étkezünk a megfelelő higiénia betartása „pl. kézmosás”, felhívni a csoport figyelmét a szemét összegyűjtésére, amit főleg mi okoztunk és azt gyűjtő helyre begyűjteni, ha ezzel meg vagyunk, jöhet egy játékos nem várt meglepetés, madarak megfigyelése távcsővel, amit titokban vittünk, mindenki örülni fog neki, mert ez pihentető. Az ebéd utáni pihenést jól kitölti, tapasztalatot és tudást fejleszt. Hazamenet előtt győződjünk meg nem hagytunk-e parazsat, hogy magunk mögött mindent rendben találtunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük