Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan terítsük meg az asztalt a karácsonyi vacsorára?

Hogyan terítsük meg az asztalt a karácsonyi vacsorára?

Igazán szeretnél idén kitenni magadért nem csak a vacsorával, hanem a dekorációval is? Hogyan tedd ezt meg?

Először is az asztalra kell a szép terítéshez egy piros terítő, hogy a mikulás színét megidézzük, aztán kell az asztalra keresztbe két vagy hosszába egy zöld asztalfutó, mely a fenyőfa színét varázsolja az asztalra. Középre mindenképpen az adventi koszorúnk kerül, hiszen vacsora közben meg kell gyújtani mind a négy gyertyát. Aztán jöhetnek a tányérok, evőeszközök, poharak és a karácsonyi szalvéta, a hangulat megteremtése miatt fontos, hogy ne sima egyszínű vagy gyerekes figurát ábrázoló szalvétát tegyünk ki, hanem mondjuk egy pirosat arany csillagokkal vagy hópelyhekkel.

Emelik a hangulatot ezek a motívumok. Ha van hely az asztalon néhány karácsonyi mécses tartót is elhelyezhetünk az asztalon, hogy amikor a vendégek megérkeznek meg tudjuk gyújtani, egy kis hangulatvilágítás. Az asztalra elhelyezhetünk néhány karácsonyfa gömböt is elszórtan, csak ne vigyük túlzásba, figyeljünk arra oda, hogy az ételnek is legyen helye, ha csak nem tányéron szolgáljuk fel az ételeket. Nagyobb asztal esetében az adventi koszorútól mind a két irányba egyenlő távolságra helyezzünk el egy-egy picike kis vázát, amibe fenyőágat teszünk, amit néhány apró piros bogyóval és pici masnikkal díszítünk, vagy készítsünk, vagy vásároljunk picike kis karácsonyi asztali díszt, két egyformát és helyezzük ugyanoda, ahová a vázák mennének.

Mindezek után már nincs más dolgunk, mint várni a vendégeket és felszolgálni a vacsorát és egy kellemes estét eltölteni a szeretteinkkel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük