Kezdőlap » Családi élet » Hogyan teljen a nyári szünet?

Hogyan teljen a nyári szünet?

Várva várt nyári szünet. Itt van, megérkezett. Gyermek és szülő kezdeti lelkesedése után szembesülhetünk azzal, hogy csemeténk unatkozik, ellustul. Nem mindenki teheti meg anyagilag, hogy a gyermeke táborról táborra vándoroljon vagy nyaralások sorozatával üsse el az időt. Sokaknak a nagyszülők vagy rokonok segítségére van szüksége ahhoz, hogy a gyermek ne maradjon felügyelet nélkül, mert a dolgozó szülők szabadsága is véges. Szerencsések vagyunk, ha gyermekünk már önálló, egyedül lehet hagyni a lakásban, apróbb útmutatásokkal felszerelve.

Mindig legyenek kéznél a legfontosabb telefonszámok, elérhetőségek! Hívjuk fel gyermekünk figyelmét , hogy mit, mikor és hogyan cselekedjen. Vegyük igénybe a napközis tábort. Anyagilag nem olyan megterhelő, az étkezést kell kifizetnünk és ha programokra mennek a gyerekek egy kis önrészt kell állnunk. A gyermek nincs felügyelet nélkül és még ha mások is a körülmények, mint év közben , gyermekek között van és hamar megtalálja a kis barátait.

Szerencsésebb aki jó levegőn, vízközelben töltheti a nyári vakáció nagyobb részét nagyszülőknél, rokonoknál. Ne hagyjuk a gyermeket ellustulni! Vegyük rá a mozgásra, bízzunk rá apróbb feladatokat.
Szülőként, a gyerekkel töltött időt próbáljuk meg tartalmasan eltölteni, sportoljunk, kiránduljunk , menjünk ki a szabadba.

Társasozzunk, beszélgessünk, nevessünk sokat. A gyermek nem attól szomorú, ha napközben egyedül kell töltenie pár órát amíg a szülők dolgoznak, hanem ha az együtt eltöltött időben nem érzi a törődést.
Ne érezze , hogy ő nyűg csak azért, mert nyári szünet van és plusz feladatot jelent a szülőknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük