Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan telik el a Szilveszter?

Hogyan telik el a Szilveszter?

A szilveszter egy olyan nap az évben , ami mindenki számára az év lezárását jelenti. Olyankor az emberek elfelejtenek mindent és készülnek a nagy évzáró eseményre.
A szilveszter egy hangulatos nap, amely arról szól hogy már a nap folyamán a készülődés és az évzáró bulira való izgatottság.
Ilyenkor összejönnek a barátok , a család egy utolsó évzáró ünnepségre. Amely általában egy vacsora és italozás majd végül a hatalmas buli és tűzi játékkal zárul.
Az év utolsó napján előkerülnek a színesebbnél színesebb petárdák, tűzi játékok. A hangulat az egekig szökik, mindenki jó kedvű és boldogan várja az új év első napját.
A gyerekek már napokkal előtte a karácsony után elkezdik a buli kellékeket csinálni. Nagy várakozással és örömmel várják. A felnőttek nagy bevásárlást tesznek az év utolsó napjára.
Amikor elérkezik a nap, a szilveszter, a nők és asszonyok akik családi hangulatban töltik az éjszakát, azok egész nap a konyhában sütnek főznek készülődnek az éjszakára.
A férfiak, előkészítik az italokat, behűtik illetve elő szilvesztert csinálnak,” csak a mama meg ne lássa”
Míg a gyerekek örömmel és kíváncsisággal várják az este eljövetelét. Készülődnek a férfiak a tűzi játékkal, gondosan biztonságosan elhelyezik az adott helyekre és mikor elérkezik a várva várt idő akkor fellövik a magas égbe.
Éjfélkor az év utolsó, illetve a következő év első perceiben a pezsgő az ami nem maradhat el. Nagy durranással, koccintással kíván mindenki a szeretteinek Nagyon Boldog Békés Sikerekben Gazdag Új Évet!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük