Kezdőlap » Internet » Hogyan telepítsünk wordpress-t?

Hogyan telepítsünk wordpress-t?

Ahhoz, hogy használni tudjuk ezt a CMS rendszert, ahhoz mindenképp rendelkeznünk kell egy tárhellyel. Az mindegy jelen esetben, hogy fizetős vagy ingyenes-e, ám az tény, hogy a fizetős tárhelyeknek sokkal jobb a supportja, a támogatása, így sokkalta érdemesebb egy olyan tárhelyre telepíteni.

Először is magát a rendszert kell beszerezünk. Ezt le tudjuk tölteni a wordpress hivatalos honlapjáról, ahol mindig a legújabb verziót tudjuk letölteni. Ezután a letöltött fájlt kell kicsomagolni, és ezután kell használnunk egy ftp kezelőt. A szolgáltató által megadott ftp címre kell csatlakozni azokkal az adatokkal, amiket vagy mi, vagy a szolgáltató választott ki. Ezután kell felmásolni az összes fájlt és mappát, ami a wordpress mappában van.

Onnantól kezdve kell amikor a wp-admin, wp-content, és wp-includes mappákat látjuk. Ezek nagyon fontosak. Meg kell várnunk amíg minden mappa és fájl felér a szerverre. Ez eltarthat egy kis ideig, attól függ, hogy milyen gyors internetkapcsolattal rendelkezünk. Ezután meg kell nyitnunk azt az oldalt, ahová felmásoltuk. Itt meg fog jelenni egy üdvözlő szöveg, amely után tovább, vagy kezdhetjük gombra kattintva megkezdhetjük a wordpress telepítését. Ismét szükségünk lesz néhány adatra. Egy adatbázis név kell, amihez a wordpress kapcsolódni fog, egy felhasználónév, egy jelszó, amiket a rendszer fel fog használni, hogy bejelentkezzen, és megteremtse a kapcsolatot az adatbázissal.

Az adatbázis táblák előtagjait is megadhatjuk érdemes minél kreatívabbat, és minél relevánsabbat az adott oldalhoz, ha esetleg több wordpress-t is akarunk telepíteni, akkor össze ne akadjanak. Ha mindennel megvagyunk, akkor kattintsunk a tovább gombra, és ha mindent jól adtunk meg, akkor a wordpress telepítve van, és kezdhetjük is a szerkesztést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük