Kezdőlap » Szoftver » Hogyan telepítsünk wordpress plugint?

Hogyan telepítsünk wordpress plugint?

A wordpress az egyik legjobb és legkönnyebben kezelhető CMS rendszer. Telepítése egyszerű, és aki ért hozzá az nagy dolgokat tud kreálni belőle. Azonban a wordpress értékét, hasznosságát, csak úgy mint mondjuk egy iPhone-nak a különböző funkciók adják. Ezek kiegészítők, amelyek a szaknyelv pluginoknak hívnak. Ezekkel nagyon hasznossá, funkcionálissá és felhasználóbaráttá lehet tenni egy rendszer. Azonban nem sokan tudják, hogyan kell ezeket telepíteni.

Ezek is olyan programok, mint andoridra egy-egy app. Ezek teszik igazán hasznossá a weboldalunkat, és ezekkel nagyon jó funkciókat lehet nyerni, amelyek még tovább tartják ott a látogatókat. A wordpress pluginoknak 2 telepítési módja van. Az egyik az, amelyik a bonyolultabb, hogy az internetről leszedjük a kívánt plugint, és azt kicsomagolás után (mert a legtöbb zip fájlban található a neten) felmásoljuk az ftp szerverünkre, a wp-content/plugins mappába. Ezután az oldal adminisztrációs feléltében a bővítmények oldalon megtaláljuk, be tudjuk kapcsolni, és már működik is.

A másik mód, hogy az oldalon megnyitjuk a bővítmények oldalt, ott rákeresünk egy egy pluginra és az ot található telepítés gombbal a rendszer automatikusan letölti a plugin helyéről, és felrakja a mi szerverükre. Olyan mint az első telepítési mód, csak sokkal gyorsabb és kényelmesebb. Ezután kell bekapcsolnunk a bővítményt, és ha kell akkor állítsuk be, ahogy azt mi szeretnénk, vagy ahogy az oldal, vagy ahogy esetleg az oldal látogatói kívánják. Sok plugin ugyanis hatással van a felhasználókra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használhatjuk a Cool Edit Pro nevű szoftvert

A Cool Edit Pro két részből áll, egy hangszerkesztőből (Edit Waveform View) és egy keverőből …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük