Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan tehetjük tartósabbá a szemhéjfestést?

Hogyan tehetjük tartósabbá a szemhéjfestést?

Lemorzsolódik, elmosódik, összegyűlik a szemhéj feletti ráncban – rendkívül kellemetlen tud lenni, ha a szemhéjpúder, szemhéjfesték nem bizonyul elég tartósnak. Szerencsére már néhány egyszerűbb trükk segítségével elérhetjük, hogy a felvitt smink hosszú távon a helyén maradjon, és ne legyen szükség folyamatos ellenőrzésre a tükörben.

A tartósabb szemhéjfestés két alapfeltétele a minőségi termék használata, és a megfelelő felvitel. A púder, vagy festék kiválasztásánál az ár helyett elsősorban az összetevőkre érdemes összpontosítanunk.

A tartós szemhéjárnyékoláshoz elengedhetetlen, hogy a kiválasztott termékben a színpigmentek aránya magas legyen. Ez nemcsak intenzívebb színezést tesz lehetővé, hanem hosszan tartóbbá is teszi a sminket. Általában a púder állagú szemhéjárnyékolók tartósabbak, mint a krémes variációk. Aki zsíros bőrrel rendelkezik, mindenképpen javasolt a púdert választania a lágyabb konzisztenciájú termékek helyett. Fontos, hogy mielőtt a sminkelésbe belekezdünk, az arcbőrrel együtt a szemkörnyéki bőrt, a szemhéjat is alaposan megtisztítsuk. Ne használjunk olaj-, vagy zsírtartalmú ápoló terméket: rontják a smink tartósságát.

Egy egyszerű, de hatásos trükk segíthet abban, hogy tartósabban fent maradjon a szemhéjfesték: a színezés előtt vigyünk fel a szemhéjunkra egy kevés korrektorfolyadékot, vagy alapozót, és hagyjuk teljesen beszívódni. Ha sietünk, egy normál púder is megfelel a célra: ez a módszer különösen a púderállagú szemhéjárnyékolóknak ad egy tartós alapot. A folyékony állagú szemhéjfestéket ujjaink helyett sminkecsettel, vagy szivaccsal vigyük fel a bőrre. Ha átlátszó púderrel fixáljuk a szemhéjfestést, gyakorlatilag akár egész nap is kitarthat a sminkünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük