Kezdőlap » Karácsony » Hogyan tehetik szebbé az elvált szülők, gyermekeik karácsonyát.

Hogyan tehetik szebbé az elvált szülők, gyermekeik karácsonyát.

Napjainkban sajnos nagyon sok az elvált szülő, akiknek van/vannak közös gyermekeik. Azt mindenképp leszögezhetjük, hogy ezekben az esetekben az ártatlanul szenvedő alanyok a gyerekek. Hiszen Ők mindkét szülőt szeretik. Vannak szülők, akik mereven ragaszkodnak a Bíróság által meghatározott láthatási időpontok betartásához, ami valljuk be, nem minden esetben a gyermek lelkivilágához igazodik. Az a legésszerűbb, ha ezeket elfogadják egy iránymutatónak, s mindenek-előtt azt tartják fontosnak, hogy mit szeretne a gyermek.

Mindjárt itt a karácsony, s bizony a gyermeken/gyermekeken osztozni kell a szeretet ünnepén. A karácsony az, az ünnep számukra, amikor mindkét szülőre egyszerre lenne szükségük. Ilyenkor a szülőknek illik félretenni minden ellenségeskedést és kompromisszumokat kötni egymással, hogy a legjobban érezze magát a gyermek.
Az ideális helyzet ebben az esetben az, hogy először is előre megbeszélik egymással a szülők, hogy melyik nap, kinél legyen a gyerek/gyerekek. Természetesen mindent számításba kell venni, hogy mikor, kinél lesz például közös családi vacsora, mert ezeken általában mindkét fél szeretné, hogy ott legyenek.
Elsősorban arra kell gondolniuk, hogy ezek a gyerekek sokkal jobban igénylik a törődést, mint az ideális családmodellben élők, hiszen egyik felüktől távol vannak.
A karácsony különösen fontos számukra, s talán még izgatottabbak, „jó esetben”két helyen is kapnak a Jézuskától ajándékot, tehát érthető, ha mindkét helyen szeretnének akár egyszerre is ott lenni.
Tehát csakis az Ő érdekeiket kell szem előtt tartani, félre téve minden bántódást a szülők részéről.
Amennyiben már nagyobbacska a gyermek, Tőle is érdemes megkérdezni, hogy mennyi időt szeretne karácsonykor a másik szülőnél tölteni, hiszen ne feledkezzünk meg arról, hogy Ő is egy kis ember, ugyan olyan jogokkal, mint a felnőttek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük