Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan tegyük meghitté a családi ünnepeket?

Hogyan tegyük meghitté a családi ünnepeket?

Napjainkban számos dekorációs és hangulatébresztő módszer áll rendelkezésünkre, hogy meghittebbé varázsoljuk a családi ünnepeket, legyen az akár egy esküvő, születésnap, vagy házassági évforduló. Egy látványos és rendkívül bájos megoldás a kívánság lampion, mely Távol-Keleten vált a szertartások kötelező elemévé. A repülő lampionra ráírhatjuk vágyainkat, álmainkat, illetve azokat a dolgokat, melyeket el szeretnénk távolítani magunktól.
Az égi lámpás rizspapírból, bambuszkarikából és egy speciális mécsesből áll. A meleg levegő hatására emelkedik fel a levegőbe, 250-500 méter magasságra, de egyes darabok akár az 1500 méteres magasságot is elérhetik. A hozzá tartozó mécses átlagosan 10-20 percig ég, majd kialvás után a lampion lassan leereszkedik. Mivel környezetbarát anyagokból készül, hamar elbomlik természetes közegben.
Használata egészen egyszerű: szét kell nyitni, majd az alsó részén található hurokra rá kell húzni a gyújtóst. Hogyha a tetején lévő hurkokat is kétfelé hajlítottuk, meggyújtás után már csak néhány percet kell várnunk – a lampiont függőleges helyzetbe állítva –, amíg megtelik meleg levegővel. Ekkor már csak el kell engednünk, és hagynunk, hadd repüljön. Az esti égbolton csodálatosan néznek ki a repülő lampionok, melyek több színben is kaphatóak, már párszáz forintos darabáron.
Néhány tudnivalót érdemes tisztázni a használat előtt, hogy maximális legyen az élmény: szélcsendes idő szükséges, a lampion legyen sérülésmentes, gyerekek felnőtt felügyeletével használják, illetve fáktól, kábelektől és épületekről távol engedjük fel. Legalább egyszer az életben ki kell próbálni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük