Kezdőlap » Esküvő » Hogyan tegyük maradandóvá az esküvői csokrot?

Hogyan tegyük maradandóvá az esküvői csokrot?

Ha vágott virágból áll az esküvői csokor, akkor már néhány nap után búcsút inthetünk a gyönyörű (és méregdrága) csokorkölteménynek. Vannak azonban olyan dekorációs ötletek, amelyek olyan alapanyagokat használnak fel a csokor elkészítéséhez, amelyek nem romlandóak.
Nagyon népszerűek az utóbbi időben például a gyöngyből, harisnyából, szalagból és papírból készült virágok. Ezekből szinte bármilyen virágot meg lehet formázni, és hacsak nem közvetlen közelről nézzük, akár a megtévesztésig hasonlíthatnak a valódiakhoz. Nagy előnyük, hogy viszonylag könnyűek, így ha dobócsokorként is hasznosítjuk, legalább nem ütjük velük agyon a koszorúslányokat. Persze emlékbe is el lehet tenni, és kevés olyan romantikus ötlet van, mint hogy a lányunk és az unokánk is a mi csokrunkat vigye a saját esküvőjén, hasonlóan a menyasszonyi ruhás hagyományokhoz, csak hát itt nem szükséges, hogy minden női családtag épp egyforma ruhamérettel rendelkezzen.
Drágább, de nem kevésbé szép megoldás brossokkal kirakni a csokrot. Készítsünk egy stabil gömb alapot, például hungarocell gömbre feszített 1-2 centiméternyi textíliával. A legfelső réteg a csokor alapszínét adó árnyalatú selyem legyen, vagy pedig zöld, mintha a virágok szára lenne. Erre tűzzük fel a brossokat. Az üres helyekre ültessünk néhány kisebb-nagyobb selyemvirágot. Olyan megoldást is készíthetünk, ahol minden egyes brosst külön szárra tűzünk. Ehhez erős, nehezen hajlítható drótot vásároljunk. Hajtsuk félbe, a hajlításnál formázzuk gömbre, hagyjunk rajta 30-40 cm szárat. Tekerjük körbe megfelelő színű selyemmel, a hegyére tűzzük rá a brosst. Ilyen „virágszálakból” kössünk csokrot. Szép ötlet lehet a család nőrokonaitól és a barátoktól egy-egy brosst kölcsön vagy örökbe kérni erre a célra. Dobócsokornak nem ajánlott, mert nehéz és nagyot üthet, ráadásul a beleépített ékszerek is törékenyek és értékesek lehetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szamburuk útja a házassághoz vezető úton

Az egyik Kenyában élő természeti nép, a szamburuk alig százhúszezren vannak. A nomád, félnomád életvitelű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük