Kezdőlap » Szoftver » Hogyan tegyük gyorsabbá gépünket?

Hogyan tegyük gyorsabbá gépünket?

Mindenkinek az életében, aki számítógépet használ eljöhet az a pillanat, hogy szinte használhatatlanul lassúvá válik, lefagy.
Ilyenkor a legtöbb esetben nem a géppel van gond. Egy pár hasznos lépéssel mi magunk is orvosolhatjuk a problémát.

Ha már az indulás is lassan megy, lehetséges, hogy a Windows-al együtt felesleges programok is elindulnak. Ezeket megtaláljuk itt: Start menü/Minden program/Indítópult.
A háttérben futó alkalmazások közül is törölhetjük azokat, amiket nem használunk. Ehhez nyissuk meg a feladatkezelőt az óra mellett jobb egérgombra kattintva. Csak azokat töröljük, amiket ismerünk, és biztosak vagyunk benne, hogy épp nincs rá szükség.

Nézzünk körül az Asztalon. A túl sok ikon lassítja a gépet, mivel ezeket bizonyos időközönként újra betölti. A felesleges ikonokat töröljük.
Állítsuk a monitor frissítését magasabb frekvenciára. A gyorsabb megjelenítés gyorsabb működést eredményez. Kattintsunk az Asztalra jobb egérgombbal, majd a felugró ablakban Tulajdonságok/Beállítások/Megjelenítés beállításai/Speciális/Monitor fülön a képernyő-frissítési gyakoriságból válasszunk magasabb értéket.

Szabaduljunk meg a ritkán vagy soha nem használt programoktól a Start menü/Vezérlőpult/Programok telepítése és törlése segítségével, mert terhelik a rendszert.

Végezzünk töredezettségmentesítést. A töredezett, sérült fájlok lassítják a teljesítményt. Ezek rendbetételét elvégezhetjük a Windows töredezettségmentesítőjével, amit a Start menü/Sajátgép/C meghajtó, jobb egérgomb/tulajdonságok/Eszközök helyen találunk. Egy- kéthetente érdemes ezt elvégezni.

Csökkentsük a Rendszer visszaállításhoz használt lemezterületet. A rendszer visszaállítási szolgáltatás egy rendszerfeladat, amit hogyha maximumon hagyunk, akkor szinte állandóan dolgozik a háttérben, sokszor teljesen feleslegesen. A Start menü/Vezérlőpult/Rendszer/A rendszer visszaállításánál állíthatjuk be a meghajtó nevére kattintva a csúszka segítségével. A C meghajtón elég a 2% is.

Mindezek felett természetesen meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a gépünk vírus és kémprogram mentes. Ehhez szerezzünk be egy megbízható víruskereső szoftvert.

Ezekkel a beállításokkal remélhetőleg a géped új erőre kap.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használhatjuk a Cool Edit Pro nevű szoftvert

A Cool Edit Pro két részből áll, egy hangszerkesztőből (Edit Waveform View) és egy keverőből …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük