Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan tegyük egyedivé lakásunkat ?

Hogyan tegyük egyedivé lakásunkat ?

Apró trükkökkel tudjuk módosítani szobáink méretét , mégpedig úgy , hogy szakemberre sem lesz szükségünk. Szinte fillérekből össze lehet hozni, azt , hogy magasabbnak vagy éppen szélesebbnek látszon ” kicsike” szobácskánk. Ha meguntuk ajtóink egyhangúságát, akkor ragadjunk festéket és kenjük le az ajtókeret mindkét oldalát valamilyen sötétebb színnel.
Most jön a trükk, az ajtókeret léceit hosszabbítsuk meg, oly módon, hogy az a plafonig érjen, de ne egyenes vonalat húzzunk hanem íveset , félkör alakban , amely az ajtókeret másik oldalánál találkozik. Ez végezzük el az ajtókeretléc külső és belső vonalánál is. Hogy pontos legyen, az ajtófélfa tetején a felénél , de a plafon és a fal találkozásánál rakjunk egy jelet és addig illetve onnan húzzuk a boltíveket. Ha elkészült akkor az így kapott sávokat fessük tovább az előző folytatásaként .

Az ügyesebbek természetesen a festést készíthetik mintásra is például tégla vagy valamilyen kő hatásúra. Fürdőszobánkat is tudjuk nagyítani, amennyiben a falicsempe nem ér a mennyezetig. Ide nem kell más csak 1-2 féle árnyalatú kék tempera és egy szivacs továbbá egy egyszerű vízfesték ecset. Egy tálba engedjünk vizet és tegyünk hozzá festéket elsőre ajánlanám a világosabb színűt. keverjük addig amíg úgy nem látjuk , hogy a festék nem lesz a dominánsabb a víz felett.

Fogjuk meg a szivacsot és mártsuk a vízbe, majd egy kicsit kinyomkodva kezdjük el mázolni a csempe és a plafon közötti falat. Hosszú vonalakat húzzunk jobbról balra és fordítva így kapunk egy kicsit hullámzó tavacska hatást. a lényeg az hogy ne hagyjunk ki egy kicsi részt sem. Ha az egyik árnyalattal végeztünk, akkor jöhet a sötétebb, itt már nem kell külön tálba tennünk elég ha belekeverjük a világosabb színbe.

A festésnél viszont figyeljünk arra hogy össze vissza vonalakat húzzunk , mert tulajdonképpen ez fogja alkotni a hullámokat. Ha végeztünk, akkor egy kis száradás után akár festhetünk hozzá nádat , kacsákat esetleg bármilyen vízi mintát . Nem kell aggódni nagyobb gőzben sem fog elmázolódni a minta .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kérjünk árajánlatot?

Egy házfelújítás rengeteg pénzbe kerül. Minél több az elvégzendő munka, annál többe. Épp ezért nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük