Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan tegyük biztonságossá a kertet kisgyerekek számára?

Hogyan tegyük biztonságossá a kertet kisgyerekek számára?

Kisgyerekes költözőknél vagy gyerekvállalás előtt álló fiatalok esetében fontos szempont kerttervezéskor, hogy oda a piciket is biztonsággal ki lehessen engedni játszani.
A legfontosabb dolgok, amire figyelni kell ilyenkor: ne jelentsenek veszélyt a kicsikre a szórós vagy mérgező növények, 10-15 cm-nél mélyebb vízfelületek, vad- és háziállatok, fertőzések, és így tovább.
Ha ragaszkodunk a rózsákhoz, citrusfélékhez, kökényhez és egyéb tényleg veszélyes vagy kellemetlenül szúrós növényekhez, akkor telepítsük őket egymás közelébe és válasszuk le a kert füves részéről egy 40-50 cm magas kerítéssel – ez már eléggé elszigeteli a gyerekektől.
A kerti tavat, ha nincs elkerítve, akkor biztonságossá tehetjük azzal, hogy ideiglenesen (néhány évre) kaviccsal töltjük fel a vizet. A vízszint így sokkal alacsonyabb lesz és a gyerekek nyáron hűsölhetnek, pancsolhatnak benne a fulladás veszélye nélkül. Ha szeretnénk megtartani a vízmélységet a növények érdekében, akkor sűrű és nagy súlyt is elbíró ráccsal fedjük le a tavat.
Sokan tartanak különféle állatokat a kertben, általában természetesen kutyát és macskát, de előfordulnak kacsák, tyúkok, galambok, kecskék, sőt mostanában előfordul, hogy egy-két birkát tartanak a kertben „fűnyírásra”. A legjobb, ha az egészen kicsi gyerekeket teljesen elszigeteljük az állatoktól, de úgy, hogy azért azoknak se legyen jelentősen kisebb az élettere. Kerítsünk le egy 30-50 nm-es füves kertrészt afféle játszótérnek, és itt helyezzük el a legfontosabb játékokat is. A homokozót használat után mindig fedjük le, mivel a macskákat semmilyen kerítés sem tartja vissza attól, hogy a gyerekek homokozójába is belepiszkítsanak, ez pedig fertőzésekhez, betegséghez is vezethet.
Egyébként a kicsiket nem kell eltiltani az állatoktól, de mindig legyen velük egy felnőtt, ha a közelükbe szeretnének menni. Fontos, hogy megismerkedjenek a háziállatokkal és idővel megtanuljanak magabiztosan bánni és biztonságosan együtt élni velük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan védhető meg az otthon? Lakásbiutonság egyszerűen

„Az én házam az én váram”. Nem ismeretlen senki előtt ez a régmúltból származó gondolat. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük