Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan tegyük biztonságossá a gyerekszobát?

Hogyan tegyük biztonságossá a gyerekszobát?

A gyerekszoba a lakásnak az a része, ahol a gyerekek az idejük legnagyobb részét eltöltik minden nap, ezért fontos, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen számukra. Fokozottan oda kell figyelnünk ennek a helyiségnek a kialakítására és állandó takarítására is.

A kialakításnál figyelembe kell vennünk a gyerekek igényeit is, például ha van iskolás korú gyermekünk akkor szükségünk lesz íróasztalra, viszont ha van kisebb korú gyermek akkor mindenképpen lekerekített sarkú íróasztalt válasszunk vagy lássuk el sarokvédővel, hogy megóvjuk a kisebb gyermeket az esetleges beütésektől. Fontos, hogy külön játék tárolót használjunk a gyerekek játékainak elhelyezésére, hisz a nagyobb korú gyermek akár játszat kisebb tárgyakkal is, amit viszont a kisebb lenyelhet, ezért érdemes polcos szekrényt vásárolni és magasabbra helyezni az olyan tárolókat, amelyek a kisebbre nézve veszélyes játékokat tartalmaznak, alulra pedig az olyanokat tenni amivel bármelyikük bátran játszhat. A nem használt konnektorokba mindig tegyünk biztonsági dugót, így elkerülhetjük, hogy bármit is beledugjanak.

Ha végeztünk a biztonságos kialakítással akkor onnantól kedve kezdetét veszi a mindennapos alapos takarítás. Fontos, hogy állandóan fertőtlenítsük a szobát hisz rengeteg kórokozó és baktérium képes megtelepedni ott. Figyeljünk a gyerekek játékaira is, azokat is a megfelelő módon takarítsuk és tisztogassuk. Ha használunk a gyerekszobába szőnyeget akkor azt is legalább kétnaponta porszívózzuk, és ha van rá mód akkor a megfelelő eszközzel és tisztítószerrel legalább egy hónapban kétszer pucoljuk át.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyen nagyon óvatos! Trükkös tolvajok

Az utóbbi időben egyre másra hallani arról, hogy trükkös tolvajok bukkannak fel a városokban. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük