Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan tegyük a fürdőszobát bababiztossá?

Hogyan tegyük a fürdőszobát bababiztossá?

Amikor kisbabánk már nem csak egy helyben marad, hanem képes arra, hogy elmásszon vagy már megteszi az első lépéseket vagy esetleg feláll kapaszkodással, fokozatosan figyelnünk kell arra, hogy lakásunk biztonságos legyen a számára. Mivel ők ilyenkor fedezik fel a világot mindent úgy ismernek meg, hogy kipróbálnak.

A szájukba veszik, megrágják, megkóstolják és ez elég veszélyes, ha nem vagyunk eléggé körültekintők és elővigyázatosak. Ilyenkor fokozott figyelmet kell szentelni az egész lakásra, de talán a fürdőszoba az, ahol a legtöbb veszélyes vegyszert tartjuk. Ilyenkor a legcélszerűbb, ha mindig csukva tartjuk a fürdőajtót és emellett még gondoskodunk a vegyszerek elzárásáról.

A csukott ajtó nem sokáig lesz jó megoldás, hisz a gyermek nagyon hamar rájön, hogy lehet kinyitni és akkor már szabad az út. Fontos, ha a gyógyszereket is a fürdőben tartjuk, megfelelőn zárjuk el, a legcélszerűbb, ha erre egy kis falra szerelhető szekrényt alkalmazunk, így mi választhatjuk meg milyen magasra tesszük, azért nem árt ha hiába tesszük a mi kézmagasságunkhoz, szerelünk rá egy zárat, aminek a kulcsát még feljebb helyezzük el, így teljesen biztonságban lesznek a gyógyszerek.

A kulcsot később mindig tehetjük magasabbra hisz egy találékony és kíváncsi gyermek mindig talál megoldást, hogy elérje amit akar. De nem csak a gyógyszerek és a vegyszerek okozhatnak gondot, de a tisztálkodási szereket is megfelelően kell tárolni. Erre alkalmas egy magasabban elhelyezett polc is nem feltétlenül kell zárható szekrényt használni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük