Kezdőlap » Karácsony » Hogyan tegyem egyedivé az ajándékaimat?

Hogyan tegyem egyedivé az ajándékaimat?

A karácsonyi készülődés egyik attitűdje az ajándékok csomagolása. Az ajándékozók többsége energiát és pénzt sem sajnál az általa vásárolt ajándék csomagolásának egyedivé tételére.
A gyermekek többnyire a játékos, kedves, de ugyanakkor látványos csomagolásnak örülnek a legjobban! Bár ők annyira nem fogják nagyra értékelni, mint szeretnénk, hiszen 5 mp alatt „eltüntetik”, viszont a szülőknek nagy boldogságot jelent, amikor csemetéjük visítva tépi le a gondosan elkészített csomagolást.
Csomagolhatunk bármilyen megvásárolható csomagolóanyaggal. Ezek már rendkívül nagy választékban állnak rendelkezésünkre. Egy-egy szép csomagolóanyaghoz nem kell semmilyen kiegészítő.
Ha az ajándék alakja, jellege nem teszi lehetővé – vagy egyszerűen csak nem akarjuk – a hagyományos csomagolást, beletehetjük egy karácsonyi kartontáskába is. Ezzel időt spórolunk meg, bár nem éppen fantáziadús megoldás.
A színes csomagolóanyagot feldobhatjuk úgy is, hogy a csomagoláskor arra figyelünk, hogy az ajándék tetején hagyjuk „lógva” 20-30 cm-nyi papírt, s ezt 1-1 cm-es szélességben legyezőformára hajtjuk, majd a dobozra ráfektetve rögzítjük úgy, hogy a hajtogatás íve ne nyomódjon meg és látható legyen. Ez egy fél perces „pluszmunka” csak. Egyébként bármilyen absztrakt módon hajtogathatunk, a lényeg a látvány és az egyediség.
Lehet kis ajándékdíszeket is kapni. Vannak 3 D-s, papírból készült figurák is. Sőt, fából, kerámiából készült pici díszek is vannak. Ezek annyira kedvesek, hogy a megajándékozottak elteszik őket emlékbe. Fenyőfáktól kezdve a rénszarvasig, bármit be lehet szerezni.
Díszes szalag helyett pedig gyöngyből készült girlanddal is díszíthetünk. Beletűzhetünk egy fenyőágat, vagy egy tobozt is, vagy a csomagolóanyagból készítünk egy óriási masnit, s azt ráragasztjuk az ajándékdobozra.
Ha karácsonyi asztalterítőt is ajándékozni szeretnénk, akkor az ajándékot az asztalterítőbe csomagolva is átadhatjuk! Ugyanúgy fel lehet díszíteni, mint a papírcsomagolást. Viszont ragasztó helyett inkább gombostűvel rögzítsük! Meglepő lesz, de garantáltan nagyon emlékezetes is!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük