Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tegyek igazságot?

Hogyan tegyek igazságot?

Kellemetlen minden nap arra ébredni, hogy gyermekeink veszekednek. Lehet kicsi, tinédzser vagy húszon éves, a folyamatos viták elkerülhetetlenek. Mindig vannak olyan dolgok, ami kihatja napunk alakulását és bizony nehéz igazságosan fellépni. Mert mindegyiket szereti az ember, nem akar különbséget tenni, amit valójában nem is szabad. Mert lelki sérülést okozhatunk, amiből nem biztos, hogy ki tud lábalni.

Tehát meg kell gondolni minden szavunkat mielőtt, megpróbáljuk orvosolni a veszekedés okát. Hallgassuk meg mind kettő verzióját, keressük, meg a vita lényegét aztán adjunk tanácsot. Vagy várjuk, meg míg elül, a vihar aztán beszéltessük ki a problémákat. Talán megoldódik magától is és teljes marad az összhang kettejük között. Különböző neműeknél más az érdeklődési kör, a baráti társaság. Megértőbbek egymáshoz és bármilyen vita alakul ki a fiú általában enged, mert a lány sírva fakad, és ezt nem bírja látni.

Az azonos neműeknél nagyobb a probléma. Ott nincs sírás, sajnálat mind ketten ugyan azt akarják. Határozottan és csökönyösen. Megbüntessem, őket vagy szigorúan választás elé taszítsam mind kettőt? Vajon melyik nevelési módszer a biztosabb? Ezekre a kérdésekre önmagunk és családunk tud választ adni. Mi tudjuk mennyire hat a szigorúság, hát alkalmazni kell. Ne nézzük tehetetlenül, míg összecsapnak és ordibálnak egymással. Legyünk a szüleik, neveljük és tanítsuk az életre a legjobb anyai, apai módszerekkel. Mindig van megoldás a lényeg, hogy szeressük őket és veszekedés helyett tanítsuk meg az alkalmazkodásra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük