Kezdőlap » Ital » Hogyan távolítsuk el a vörösbor foltot?

Hogyan távolítsuk el a vörösbor foltot?

Biztos nagyon sokunk találkozott már ezzel az elég nehezen eltávolítható problémával, amire csak mindenki azt mondja, hogy, ecetes olló. Nem kell rögtön ilyen drasztikus megoldást választanunk, mivel sok olyan hasznos dolog van, amivel könnyen megszabadulhatunk a vörösbor masszív foltjaitól!
A legfontosabb, hogy minél hamarabb cselekedjünk, és amint megtörtént a baj, próbáljuk meg azonnal eltávolítani, mert száradás után, még sokkal nehezebb dolgunk lesz. Ne dörzsöljük! Először szépen fogjunk egy rongyot, és a felesleget kezdjük el felitatni, de nem trancsírozzuk bele az anyagba még jobban! Amit nem sikerült feláztatnunk, azt szórjuk be sóval, mert a só felszívja majd nekünk a maradék bort is. A citromlé is egy nagyon hatásos módszer, ezért ha a foltra csepegtetünk belőle, akkor fel fogja oldani a maradék bort, ezután langyos, meleg vízzel, el tudjuk majd távolítani az ott megmaradt szennyeződést. Ha ezek a dolgok sem válnának be, és túl makacs lenne a folt, használjunk hidrogén-peroxidot öblítés után, hígítsuk fel, majd áztassuk be vele. Lehetséges, hogy az áztatás több órát is igénybe vehet, a folt makacsságától függően.

Ezután normális módon, mossuk ki még egyszer. hogy eltávolítsuk a megmaradt vegyszereket! Figyeljünk oda rá, hogy ha ezeket a vegyszereket használjuk, akkor sose tegyük zárt helyiségben, csakis nyitott ablaknál, vagy szabadban! Több vegyszert egyszerre ne próbáljunk ki, mert az csak még jobban roncsolhatja az anyagot, ezért ha már kiválasztottunk egyet, akkor maradjunk is annál!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ivólevek, zöldséglevek eltevése üvegekbe

Kertünk gyümölcseit és zöldségeit fáradságos munka árán, ám örömmel tehetjük el a téli időszakra, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük