Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan távolítsuk el biztonságosan szemünkről a sminket?

Hogyan távolítsuk el biztonságosan szemünkről a sminket?

Minden nőnek megvannak a maguk fortélyai a tökéletes szem smink elkészítéséhez. De gyakran az eltávolításukra nem fordítanak elég figyelmet. Soha ne aludjunk sminkben, minden este, alvás előtt feltétlen távolítsuk el a festéket! Igaz, ha kedvesünkkel még nagyon új a kapcsolat, hajlamosak vagyunk szépségünk érdekében ezt elfelejteni, de hosszabb távon ez bizony bőrünk károsodásával jár, és a korai öregedés jeleit vehetjük észre magunkon.
Elengedhetetlen alapkövetelmény a szem megtisztítása a festéktől. Itt követjük el a legtöbb hibát. Ha szemünk érzékeny, használjunk finom lemosó-tejet, ami vízzel leöblíthető.

A festékek kiválasztását se bízzuk a véletlenre. Az érzékeny szeműek és kontaktlencsét viselők számára létezik vízzel lemosható allergén mentes szempillafesték. Manapság kevés nő hajlandó lemondani a szempillát meghosszabbító szempillafestékről. Ebben az esetben a lemosást ennek eltávolításával kezdjük, méghozzá profi módon.

Az esti szemránckrémet a szem belső sarka felől kifelé simítsuk. Annál az egyszerű oknál fogva, mert így a könny gyorsan ki tudja mosni a szemből az esetleg belekerült felesleges krémet. Valójában a könny a szem számára egyfajta „ragyogó folyékony mosogatószer”, a szó szoros értelmében, mert ez ügyel a szem tisztaságára, azzal, hogy azonnal eltávolít belőle minden idegen anyagot. A krémet csak a szem alsó részére kenjük. Finom, paskoló mozdulatokkal segítsük teljesen felszívódni. A körkörös, lágy masszázs alatt a szemet tartsuk csukva. Bánjunk takarékosan az értékes szemránckrémmel, hiszen a bőr befogadóképessége véges, csak meghatározott mennyiséget képes megkötni.

Kamillateával hetente egyszer borogassuk, kamillateás vattapamacsot pár percre helyezzük a lehunyt szemünkre, és lazuljunk el. Ha szeretünk filmet, sorozatot nézni, a reklámok alatt tökéletes időpontot kapunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük