Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tartsunk vadászgörényt?

Hogyan tartsunk vadászgörényt?

A vadászgörény nagyon mozgékony állat, aki imád játszani, bolondozni. Nem az a kutya, macska típus aki szeret egyfolytában ölben lenni és dögönyöztetni magát. Sok türelmet és időt igényel a tartásuk, ha nem foglalkozik velük eleget az ember akkor bevadul és harapni fog, ha kézbe vesszük. Szeretik elcsenni a dolgokat, érdemes tehát nem elől hagyni a kisebb csecsebecséket, gyűrűt, aprót. Mindenre feltudnak mászni a függönytől kezdve a bútorig. Mindent tartsunk csukva.

A hím vadászgörény nagyobb, mint a nőstény. Ha többet szeretnénk tartani otthonunkban, arra figyeljünk oda, hogy különböző neműt ne tartsunk együtt, mert a hím nagyon agresszív a nősténnyel, főleg párzási időszakban. Etetésük mindig azonos időben történjen. Ragadozó mivoltukra tekintettel, táplálékuk többségét hús tegye ki. Fürdetni szabad őket, de azét nem kell gyakran, mert tönkretehetjük vele a faggyúmirigyüket. A ketrec amiben tartjuk, megfelelő nagyságú legyen, de boltokban már sokféle ketrec közül választhatunk.

Az alvóláda fontos neki, hiszen elbújva szeretnek aludni. Vehetünk nekik sok játékot, hogy ne unatkozzanak. Már kis korban 5 – 5 és fél hetes korától, legyen sűrűn a kezünkben, használjunk hámot, ha későbbiekben sétáltatni szeretnénk, ugyan is így lehet a legkönnyebben megszelídíteni, magunkhoz édesgetni. Azon nem kell meglepődni, ha esetleg néha harapna, csak kicsi és ismerkedik, mint a babák akik a szájukba veszik a játékokat. A védőoltásokat is fontos, hogy megkapja, veszettség, szopornyica, parvo, teptospirózis ellen. A vadászgörények is elég hosszú ideig élnek 5 – 10 évig. Mint olvasható nem egy könnyű eset a vadászgörény tartása, ezért tényleg csak olyanok vegyenek akik tudnak időt szánni rájuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük gyermekeinket?

A szülők saját ízlés szerint öltöztetik gyermekeiket. A férfiak inkább a sportosabb ruhákat kedvelik, míg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük